• Pregleda: 8411

Sutra polaganje kamen temeljca za akva park na Paliću

Kao što smo pre desetak dana najavili, radovi na izgradnji akva parku i velnes centra su započeli, a polaganje kamen temeljca, kojem će prisustvovati premijer i predsednik Skupštine Vojvodine i gradonačelnik Subotice, održaće se u subotu u 11 časova.
Sutra polaganje kamen temeljca za akva park na Paliću

Izgradnja akva parka predviđena je Projektom razvoja turističkog prostora „Palić“, pozatijim kao "Master plan Palić" iz 2006. godine, kao i "Programom razvoja turizma regiona Palić" iz 2015. godine. Oba krunska planska dokumenta za uređenje Palića prostor Muškog štranda tretiraju kao lokaciju koju treba privesti nameni izgradnjom otvorenih i zatvorenih bazena, uz prateće sadržaje.

Izgradnja ovih sadržaja predviđenih u oba razvojna dokumenta predstavlja deo realizacije razvoja Palića kao turističke destinacije. Ovaj velnes (spa) centar sa akva parkom finansiraće se sredstvima iz budžeta republike, pokrajine i Grada Subotice, dok su ostali sadržaji vezani za razvoj banje, kao što su hoteli, medicinski i spa sadržaji, predviđeni za ulaganja privatnih investitora.

Polaganju kamen temeljca u subotu na mestu izgradnje (Muški štrand) prisustvovaće gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Početak simboličnog otpočinjanja radova zakazan je za 11 časova.

Planirano je pet otvorenih bazena - jedan termalni koji već postoji ćemo rekonstruisati, jedan za odrasle, jedan za decu  i dva uz tobogane. I u zatvorenom prostoru ćemo takođe imati pet bazena, tri veća i dva manja, uz prateće sadržaje.

- Prvo krećemo sa izgradnjom velikog dečjeg bazena i bazena uz koji će biti deo predviđenih tobogana. Završetak gradnje otvorenog dela i gradnja zatvorenog dela koji će imati velnes i spa sadržaje planira se  tokom sledeće godine. - rekao je Nebojša Daraboš, direktor preduzeća "Park Palić".

Investicija je vredna više od milijardu dinara, a u prvoj fazi biće uloženo 320 miliona dinara.

- Po stotinu miliona dinara izdvojeno je iz pokrajinskog i republičkog budžeta, dok će Grad Subotica učestvovati sa 120 miliona dinara. - rekao je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban. - U prvoj fazi građevinski i deo mašinskih radova, ostalih 600 miliona, koje ćemo takođe da povučemo iz sva tri izvora finansiranja, biće opredeljeno za konačan završetak radova na izgradnji.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

46
Palić Odgovori
Samo da ne bude kao sa pozorištem, pola tobogana postavljeno pola čeka bolja vremena.
Istorija
KAMEN TEMELJAC SUTRA PIŠE NOVU ISTORIJU PALIĆA! Hvala svima koji su to omogućili
Toni Montana Odgovori
I najduze putovanje pocinje sa prvim korakom. Takav je slucaj i sa Akva parkom,projektom koji je skoro deceniju bio slovo i slika na papiru,a docekali smo da za nekoliko sati pocinju radovi na realizaciji istog. Naravno da ocekujem hejterske komentare ovde,prosto mi je cudno da ne postoje negativni komentari na vesti o vremenskoj prognozi, ali to valjda tako i mora da bude, to je u ljudskoj naravi valjda. Sve u svemu, srecan pocetak radova i da sve protekne u finansijskim i vremenskim okvirima kako je planirano,pa da krene i procvat turizma na Palicu.
Овца за шишање
Хммм... Време се од сутра погоршава, почеће да снежи усред зиме, биће ово ИСТОРИЈСКИ најхладнија зима. Мрзим зиму! Хахаха... Код ових снс-ОВАца све ИСТОРИЈСКО - историјске деведесете, ратови, погибије, инфлација, беда... Историјска данашњица - бежанија и старог и младог у свет, девалвирање вредности и значаја свих друштвених институција, животна несигурност на сваком кораку, наркоманија, криминал, криза на КиМ... Само да се СТАДО касно не пробуди!
Ptica trkacica
Samo ovcama tj ovnovima da je sve potaman. Pozoriste i bazen u d.sumi nisu napredni zapoceli a osudjeni su da moraju da zavrsavaju i resavaju te projekte.valjda sad imaju i oni pravo da zapocnu neki mega projekat.
Овца за шишање
PTICA TRKACICA,
С тобом даље разговарам кад се мало, мало описмениш и не правиш много грешака, а нарочито да можеш да схватиш шта сам ја хтео да кажем...
earthworker Odgovori
hahahah... neka malo beskorisnog betona umesto sumarka dobije i palic.
Овца за шишање Odgovori
Камен-темељац

За огроман успех
мало треба:
груменчић соли,
домаћег ‘леба,
омања рупа
један са један
и човек вредан,
и човек вредан.
По чему је познат,
по чему је знамен?!
Темељац-камен,
темељац-камен!
Vjestica
Brate, polako ali sigurno si dostigao taj nivo da te zalim... nazivas ljude koji podrzavaju izgradnju velnes centra botovima, a ti si ceo svoj dan proveo za racunarom kuckajuci svakom pojedinacno odgovor negativan na podrsku ovom projektu... pa bar da si promenio nick, IP adresu, pa da se i zabrinemo da li vas je mnogo, ti cak ni za to nisi kapacitet.. Sve u svemu zalim te bote, cak ti ni pesmice vise nisu kao sto su bile, a komentari izlizani i vec unapred predvidivi.
Овца за шишање
Мислим, "брате", ви (ботови) сте на таквом нивоу да нисте ни за жаљење - вама нема помоћи, па се и не тангирам... Проводим време за рачунаром да би програмирао (успут и вас ботове пратим и урнишем) а да бих зарадио довољно (пет пута више од вас јадника) за неки нормални живот у СрбијЕ (наравно од програмирања, ако ниси схватио)... Зашто бих мењао псеудоним, адресу... да би снс сматрао да нас има више? Пих, глупости! Чак ми ни песмице нису као што су биле? Овим потврђујеш да оне нешто вреде, а ова је једна од бољих али превазилази твој интелектуални капацитет. Такође, коментари су ми мање излизани од наступа твог Домановић-вође који се једино води логиком понављања лажи, манипулација и сл... Видиш да то код народа, нажалост, пали!
Aleksandar Odgovori
Nisam pripadnik stranke, ni vladajuće a ni opozicione. Drago mi je da počinju radovi na tom projektu. Čitava Subotica i okolina će imati koristi, ali ipak će nevidljive sile početi sa opstrukcijom. Nije dobar projekat, može drugačije i bolje, Laban će ukrasti ovoliko, Vučić će dobiti onoliko i tako do ....... a nema nijednog dokaza za to. Treba biti realan i priznati ako ga izgradi ova vlast, taj isti Aqua park neće poneti sa sobom kada ne budu na vlasti, ostaće budućim generacijama da uživaju. Tako je bilo i sa bazenom na Prozivci. Ukrali su sve, Dulić se obogatio, puca bazen, curi, srušiće se, kad gle prođoše godine a sve funkcioniše kako treba. Žuti nisu na vlasti a bazen i dalje stoji tamo gde je i bio, svi koji dođu uživaju, deca se bave sportom, rekreativci troše slobodno vreme na kvalitetan način a ne gledajući Zadrugu i Parove.
Bobes
Bravo za komentar
Овца за шишање
Ценим твој покушај да будеш неутралан, али, зар не видиш ни једну ствар која је доказ да је ова власт корумпиранија него иједна до сада (а, има их на хиљаде)? Жути, како ти кажеш, су запошљавали партијски, а ови запошљавају НА КВАДРАТ! На сваки митинг милог нам Домановић-вође потроши се на милионе динара - изгубљени радни сати, смањена продуктивност, аутобуси, сендвичи и сокови... Можеш мислити шта све раде са оним што се "не види" - тендери, подмићивања, системске отимачине путем превисоких пореза, акциза, умањења плата и пензија... Као што видиш, истаина није увек НЕГДЕ НА СРЕДИНИ!
XXXNoble Odgovori
Velika podrska i jedva cekam
Овца за шишање
Подршка ИСТОРИЈСКИ највећим лоповима?! Једва чекаш тоталну пропаст, на помолу?!
Каролинг Odgovori
Почетак једног великог пројекта који ће направити од Суботице туристички центар у покрајни!
ČINJENICA Odgovori
Nakon naplaćenih, ali ne u skladu sa obavezom i datom obećanju okončanih radova na sportskim terenima na Paliću (podnožje jednog od dva koša i dalje je potencijalna opasnost od povređivanja), još jedno u nizu polaganje kamena temeljca. Sudeći po bazenu u šumi, zgradi pozorišta, vili Bagojvar...primopredaja ključeva u ruke će se obaviti na - Sveti nikad! A možda ni tada?!
Max
Zna se ko je gradio bazen u šumi i pozorište i kada. I zato je ta garnitura prošla onako kako je prošla na izborima. Ako ne bude primopredaje ključeva i ove treba zamijeniti ali nipošto ponovo vratiti one koji su uništili Palić i Suboticu (zatvoreni 29. Novembar i ostale Subotičke kompanije)
Max
Da to svakako treba popraviti ali ne zaboravi da je ovaj teren svijesno uništavan zadnjih 30 godina. Sad je prvi put obnovljen. Pitaj se šta se toliko čekalo.
ČINJENICA
@MAX

"Da to svakako treba popraviti...", moja malenkost "vergla" još od dana stavljanja u promet. Bilo nakon ili bez tehničkog prijema (ko ili šta je to?), do pola završeni ili od pola nezavršeni tereni NISU za (bezbednu) upotrebu. Ja se pitam, ti se pitaj...zašto je nakon trideset godina od 1.maja izostalo obećano finiširanje prethodno "debelo" naplaćenih radova?
Jimi
Max isti ovi bili kóji sz unistili Suboticu samo az promenili "odelo" i obogatili se.
Max
@Činjenica Na žalost se ne mogu složiti sa tobom da su isti, oni koji su uništavali sportske terene I oni koji su ih izgradili. Naravno da nisu savršeno izgrađeni ali kada se sjetim u kakvom su stanju bili razlika je ogromna. Pa sve na terenima je bilo uništeno kao da su po njima padale granate. Tereni čak nisu bili ni čišćeni da bi plašili turiste. A odmah iza njih bio je dio Vikend Naselja zvan Bejrut koji je trebao rastjerati nas Palićane. Sve je to napravljeno da bi pobjeglo domaće stanovništvo. Pogledaj statistički kada je bilo najvece iseljavanje Palića I Subotice I zašto. Palić je živio od turizma I znalo se da će uništenjem turističkih objekata doći do masovnog iseljavanja. Čak se I za Miloševića kupalo na jezeru a sportski tereni I bazen su se koristili. Ovi nakon Miloševića sve su namjerno uništili. Gledao sam radnike koji su čekićima lupali beton na tim istim terenim. U čudu sam ih pitao šta rade a oni su rekli da im je tako naređeno. I sada je neko nešto napravio za Palić.
ČINJENICA
Fakat je da ni nakon pola godine tereni nisu uređeni i kao takav nije stvar tzv. slobodnog sudijskog uverenja. Mada, to je očigledno, proizvoljna tvrdnja sa kojom se navodno ne slažeš je interpretacija @ JIMI-ja, a ne moja. Uzgred, kao svojevremeni "dođoš", ni ja se ne slažem, ali sa uopštenom i isključivom krivicom jednih, u odnosu na navodno "ni luk jeli, ni luk mirisali" drugih, kako provejava u tvom komentaru. Inače, radi znanja i ravnanja, Vikend naselje zvano Bejrut, Zona sumraka... nije bilo, nego je i dalje. Kakvo, klikni na link i samo ti se kaže.
/www.youtube.com/watch?v=qd55dDkGV7I&t=1s
Djole Odgovori
Sutra ce padati sneg....
C
Pa sa tim bolje, onaj ko bude kopao će barem pošteno da se naradi.
Nema ništa produktivnije od kopanja smrznute zemlje.
Vjestica
Koji nece pokvariti ovaj veliki dan!
Nemanja Odgovori
Čovjek kad čita spisak zvanica dođe mu da citira Ambasadora Konuzina.Ima li ovde Srba?
Dužno poštovanje manjinama naročito posle uspešno održanih izbora za nacionalne savete.
CG
Crnogorci su Srbi iz Crne Gore, oni najpraviji. Imamo li neki problem s tim?
Vjestica
A sta i ko je Mirovic?!
macika Odgovori
A zelena fontana u strogom centru grada mrtvilo i ruglo.Kako vas nije sramota,kako mozete svaki dan ici na posao u gradsku kucu prolazeci pored onog rugla od nekadasnje fontane.
pereee Odgovori
Samo vi napravite jedan krsten termalni bazen koji ce raditi celu godinu o za pocetak dosta.
Samo komentar Odgovori
Prosto nemogu da se otmem utisku koliko su ljudi negativni ....ova ovca za sisanje je milion posto zuti koji je dobro stranacki izgubiio fotelju pa sad sve pljuje.......na svaki komentar ima komentar. Neka je sa srecom u ovom projektu ! A sta je sa milionskim projektom ciscenja jezera koji su zuti zapoceli????
Овца за шишање
Немогу или не могу, питање за милион динара, неписменим снс-ОВЦАМА! Препорука твом шефу, шефу снс-ботова - нађите мало мање неписмене па онда шкрабајте! Што се ЖУТИХ тиче, заиста су се огрешили јер ми никада никакву функцију нису дали, ахахаха... Штавише, никада никога од њих нисам ни познавао. Али, највећи грех им је јер изневерише народ, па заседоше пет пута гори и од њих!
DRAPO
BRAVO !!!1000 % si u pravu !!! I za ovcu i za žute !!!
Овца за шишање
Драпоњо, увек попијеш васпитно-поправну од мене и никад ти није доста. Да си лепо сачекао да одговорим СНС-ОВЦИ, све би ти било јасно, овако се залећеш ко грлом у г..на!
Schlumpf Odgovori
Počeci turizma na Paliću bili su još davne 1845. godine. Od tada pa do sada, osim secesijskih objekata i termalnog bazena, nije bilo kapitalnih projekata na obali jezera.

Danas imamo priliku da budemo svedoci jedne nove ideje, novog projekta koji će sigurno unaprediti turističku ponudu Palića, a istovremeno postati stecište brojnih sugrađana. Dakle imaćemo aqua park, taj famoznu aqua park o kojem se dugo godina priča a tek sada su učinjeni konkretni koraci.
Ali ni to nije dovoljno malodušnim ljudima, koji žive da pljuju i gaze sve, a u suštini su usamljeni i nesrećni...
Max Odgovori
Dakle oni koji su tvrdili da nema ništa od gradnje akva parka na Paliću sada pričaju drugu priču. Ali to nije čudno rekli su isto tako ništa od termalnog bazena koji su godinama sistematski uništavali a nakon 30 godina je obnovljen, rekli su da je gradnja sportskih igrališta kod hotela Sport laž a ona su nakon 30 godina obnovljena. Nadali su se da ženski štrand više neće raditi i gle čuda ne samo da radi već i super izgleda. Rekli su treba se srušiti muški štrand jer je samo sramota Palićkog Jezera zbog zapuštenosti a on se upravo obnavlja, rekli su da privatni poduzetnici trebaju napustiti "Palićku Močvaru" (tako su od milja zvali naše Jezero) a nedavno su privatnici orvorili na njihovo zgražanje Kapetanski Rit, Terasu, Pepper Mill itd.. i rekli su da se 30 godina protjerivani Palićani neće vratiti svojim kućama a ja se nadam da će im ovaj akva park pomoći da se vrate svojim obiteljima.
Max Odgovori
Oni koji bi htijeli znati kako su nas nekad lagali neka pogledaju ovaj link. https://www.gradnja.rs/tag/akva-park-palic/. Na sajtu je doslovno objavljeno slijedeće:

Akva-park Palić: Izgradnja počinje 2014. godine

Grad Subotica će u septembru raspisati konkurs za izbor arhitektonskog rešenja budućeg akva-parka na Paliću – najavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
On je u izjavi Tanjugu rekao da bi prema već donetim urbanističkim planovima ova investicija bila realizovana na parceli površine devet hektara, na potezu od hotela Prezident do Muškog štranda.

Dulić dodaje da veliki broj Subotičana i stanovnika severa Vojvodine koji odlaze u Mađarsku u potrazi za takvim sadržajima, opravdava izgradnju akva-parka, koji može uticati na produženje boravka turista na Paliću, koje sada iznosi u proseku dva noćenja.

– Ideja je da sledeće godine uđemo u izgradnju akva parka na Paliću.
Dakle tadašnji gradonačelnik rekao je čistu laž i za to postoji dokaz.
C
Pa futur je omiljen alat nazadnih. Kod njih nema "je" ili "je", samo "će", uvek.
Jeste da je ovo postavljanje "kamena temeljca" ali mu iz nekog razloga skroz liči na otvaranje brže (bolje, jače) pruge za Budimpeštu.
Шнајцо
Да му је од руке ишло тако добро како му сад иде са градњом станова и пословних објеката на најатрактивнијим локацијама у граду, сада не би нико морао завршавати и и њихова (не)дела као што су базен у дудовој, предимензионирано позориште,обилазница... И добро човек спомену 29.Нов. ,а шта ћемо са Зорком(2500 радника), АЗОТАРА (850),Север4500), Солид300),Железничар(400), Агрокпмбинат(800), Равница(800), Пешчара(600), Нова бразда(600),Фиделинка,Партизан... Неко би требао(да има срамоте), доживотно да ћути,а не да исправља некога због правописа да би скренуо пажњу са суштине. Да би нешто критиковао,човек мора добро познавати чињенице и имати мало дуже памћење. Овако само пљују у вис јер на знају ни за силу гравитације.
Srdjan Odgovori
Žuti su gradili bazen na zimu
Srdjan Odgovori
Nisam bot ali sam radio u zimu na gradilištu bazen prozivka na -25 ceo dan
Шнајцо Odgovori
Браво за почетак изградње Аквапарка. Ако буде разлога, критиковаћемо,ако не буде,хвалићемо.
Ptica trkacica Odgovori
Ako ce od ovog da bude nesto da ja obustavim prodaju kuce.Mozda dogodine udvostruci vrednost pa da i ja malo omastim brkove pod stare dane.
Pajo Odgovori
Sad cete postavljati kamen temeljac a potom svecanost a na Jugu okupacija!Sad cete bacati pare na pevaljke za novu godinu a na Jugu ratno stanje!Nemate ni malo morala prema svojim sunarodnicima kojima se radi o zivotu i opstanku!
dejo genije Odgovori
Smarate s negativnim komentarima.
Kao da ne zelite da se desi. Ne verujem ni ja.
Cak i ne ocekujem da ce se zavrsiti u napisnaom roku.
Ali hajde da na sledecim izborima glasamo drugacije, kao sto vidim da mislite po ovakvim komentarima.
Samo da, opozicija je vec jahala, izjahala i ispljunula...ovi sada jasu... ima li ko novi da nikad nije bio, ima li sanse za tako nesto?
Ne pisem lose komentare jer je to lako.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.