Komentara: 46
Pregleda: 11213

Sutra polaganje kamen temeljca za akva park na Paliću

14.12.2018. u 13:35h > 14:53
Izvor: Subotica.com
Kao što smo pre desetak dana najavili, radovi na izgradnji akva parku i velnes centra su započeli, a polaganje kamen temeljca, kojem će prisustvovati premijer i predsednik Skupštine Vojvodine i gradonačelnik Subotice, održaće se u subotu u 11 časova.
Sutra polaganje kamen temeljca za akva park na Paliću

Izgradnja akva parka predviđena je Projektom razvoja turističkog prostora „Palić“, pozatijim kao "Master plan Palić" iz 2006. godine, kao i "Programom razvoja turizma regiona Palić" iz 2015. godine. Oba krunska planska dokumenta za uređenje Palića prostor Muškog štranda tretiraju kao lokaciju koju treba privesti nameni izgradnjom otvorenih i zatvorenih bazena, uz prateće sadržaje.

Izgradnja ovih sadržaja predviđenih u oba razvojna dokumenta predstavlja deo realizacije razvoja Palića kao turističke destinacije. Ovaj velnes (spa) centar sa akva parkom finansiraće se sredstvima iz budžeta republike, pokrajine i Grada Subotice, dok su ostali sadržaji vezani za razvoj banje, kao što su hoteli, medicinski i spa sadržaji, predviđeni za ulaganja privatnih investitora.

Polaganju kamen temeljca u subotu na mestu izgradnje (Muški štrand) prisustvovaće gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Početak simboličnog otpočinjanja radova zakazan je za 11 časova.

Planirano je pet otvorenih bazena - jedan termalni koji već postoji ćemo rekonstruisati, jedan za odrasle, jedan za decu  i dva uz tobogane. I u zatvorenom prostoru ćemo takođe imati pet bazena, tri veća i dva manja, uz prateće sadržaje.

- Prvo krećemo sa izgradnjom velikog dečjeg bazena i bazena uz koji će biti deo predviđenih tobogana. Završetak gradnje otvorenog dela i gradnja zatvorenog dela koji će imati velnes i spa sadržaje planira se  tokom sledeće godine. - rekao je Nebojša Daraboš, direktor preduzeća "Park Palić".

Investicija je vredna više od milijardu dinara, a u prvoj fazi biće uloženo 320 miliona dinara.

- Po stotinu miliona dinara izdvojeno je iz pokrajinskog i republičkog budžeta, dok će Grad Subotica učestvovati sa 120 miliona dinara. - rekao je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban. - U prvoj fazi građevinski i deo mašinskih radova, ostalih 600 miliona, koje ćemo takođe da povučemo iz sva tri izvora finansiranja, biće opredeljeno za konačan završetak radova na izgradnji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 46
Pregleda: 11213

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

akva park

nebojša daraboš

palić akva park

akvapark

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.