Komentara: 41
Pregleda: 22775
Foto

Čvrsta podrška Vlade Srbije razvoju Palića

05.07.2018. u 18:53h
Izvor: Subotica.com
Čvrsta podrška Vlade Srbije razvoju Palića

Vlada Srbije uložiće 100 miliona dinara u izgradnju akva parka na obali Palićkog jezera, a projekat će finasijski podržati i naredne godine jer je neophodan za razvoj turizma u ovom regionu – najavio je Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija prilikom današnjeg obilaska bisera Panonske ravnice.

Čvrsta podrška Vlade Srbije razvoju Palića

- Spremni smo da dalje ulažemo u razvoj turističke infrastrukture, da obogatimo turističku ponudu, a pred nama je i teži deo posla a to je promocija Palića kao turističke destinacije. Samo tokom vikenda pet hiljada naših građana odlazi u mađarske i slovenačke banje pored lepota i atrakcija koje Palić nudi i to je dosta poražavajuće – istakao je ministar Ljajić. - Važan projekat, izgradnju velnes i spa centra sa otvorenim i zatvorenim bazenima, realizujemo sa Pokrajinskom vladom i Gradom Subotica, a njegova vrednost je više od 800 miliona dinara. Plan je da ove godine počne prva faza, vredna oko 350 miliona dinara i verujem da ćemo tim sadržajem zadržati naše građane, ali i privući inostrane turiste.

Čvrsta podrška Vlade Srbije razvoju Palića

Slike idejnog rešenja koje će još biti prilagođeno prema potrebi, a u skladu sa eventualnim zahtevima stručnih lica

Čvrsta podrška Vlade Srbije razvoju Palića

Ministar je obišao i Letnju pozornicu i bioskop „Abazija“, koje su zahvaljujući sredstvima iz republičkog budžeta dobili novo ruho.

- U Letnju pozornicu je uloženo 25.5 miliona dinara iz ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija,  veliki deo radova je zavrpeno i ona danas izgleda znatno drugačije nego pre dve godine. U proteklom periodu uložno je oko 18 miliona dinara za rekonstrukciju bioskopa „Abazija“, koja će, pored pozornice, biti deo kulturnih dešavanja na Paliću – dodao je Ljajić. - Naš cilj je Palić budekulturni centar ne samo Subotice, nego cele Srbije i da bude lokacija za sve vrste manifestacionog turizma. Trenutno se na Paliću održava 40 manifestacija godišnje, što je jako malo s obzirom na potencijale koje Palić poseduje

Izvor: Subotica.com
Ministar Rasim Ljajić u obilasku Palića Ministar Rasim Ljajić u obilasku Palića Ministar Rasim Ljajić u obilasku Palića Ministar Rasim Ljajić u obilasku Palića Ministar Rasim Ljajić u obilasku Palića Ministar Rasim Ljajić u obilasku Palića Ministar Rasim Ljajić u obilasku Palića Ministar Rasim Ljajić u obilasku Palića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 22775

Povezana vest

Povezane teme

Park Palić

Rasim Ljajić

aqua park palic

365 dana vlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.