Komentara: 3
Pregleda: 3118
Foto

Sutra počinju "Građevinijada" i "StudFest"

11.05.2022. u 15:33h
Izvor: Subotica.com
Sutra počinje tradicionalna manifestacija "Građevinijada" koja će okupiti oko 1.500 studenata iz zemalja regiona, a koja se po prvi put održava u Subotici, odnosno na Paliću. Za sutra je zakazan i početak jedinstvenog studentskog, muzičkog festivala "StudFes", koji će ugostiti poznate domaće i strane muzičke izvođače.
Sutra počinju "Građevinijada" i "StudFest"

Oko 1.500 studenata koji dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske i Srbije, u narednih pet dana, na obali jezera Palić, takmičiće se u znanju i sportskim veštinama. Ovo je 47. po redu "Građevinijada", a Subotica je domaćin po prvi put.

- Ova tradicionalna naučno-sportska manifestacija okuplja studente građevinskih, geodetskih i arhitektonskih fakulteta iz zemalja regiona. Na "Građevinijadi" na Paliću učestvovaće gosti sa 20 fakulteta. Naš cilj je da Subotica opravda ulogu dobrog domaćina i da pokažemo da Palić može da stane rame uz rame sa popularnim turističkim destinacijama poput Budve i Ohridskog jezera. Potrudićemo se da se predstavimo u pravom svetlu i da gosti požele da se ponovo vrate na Palić i u Suboticu - objašnjava Miroslav Karan, predsednik Saveza studenata Građevinskog fakulteta u Subotici.

Sutra počinju "Građevinijada" i "StudFest"Sutra počinje i jedinstveni studentski, muzički festival "StudFest" koji će se održavati u kompleksu bivše kasarne II, na Segedinskom putu, a trajaće do nedelje. Dnevne žurke biće upriličene na peščanoj plaži na Paliću, u periodu od 14 do 19h i one otvorene za sve posetioce. 

Ovogodišnji LineUp "StudFest-a" popunila su brojna poznata imena, kao što su Anrew Meller, Nico Moreno, Raffa FL, Somewhen i Xenia, a pored njih nasupiće i live izvođači, odnosno Fox, Surreal, Tam, Micka Lifka, kao i rock sastavi Odliv mozgova i Ritam Sex-I-Ja (RHCP tribute band). Takođe, nismo izostavili ni ni popularne studentske žurke, te će svi  ljubitelji plesa i malo drugačijeg muzičkog koncepta uživati u poznatoj Dragi Bravo žurci i na različitim tematskim žurkama koje će predvoditi DJ Drtila, DJ Radak i mnogi drugi  - navodi Miljan Bošković, organizator "StudFest-a" .

Cene ulaznica biće podeljene u nekoliko kategorija, u zavisnosti od toga da li se kupuje jednodnevna ili karta za ceo festival. Ulaznice se mogu kupiti na zvaničnom sajtu festivala, kao i na svim prodajnim mestima Gigstix servisa.

Izvor: Subotica.com
Najava "Građevinijade" i "Studfesta" Najava "Građevinijade" i "Studfesta" Najava "Građevinijade" i "Studfesta" Najava "Građevinijade" i "Studfesta" Najava "Građevinijade" i "Studfesta" Najava "Građevinijade" i "Studfesta" Najava "Građevinijade" i "Studfesta" Najava "Građevinijade" i "Studfesta"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3118

Povezane vesti

Povezane teme

građevinijada 2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.