Komentara: 3
Pregleda: 3995

Subotica domaćin 47. "Građevinijade" - preko hiljadu studenata iz osam zemalja

16.04.2022. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Subotica domaćin 47. "Građevinijade" - preko hiljadu studenata iz osam zemalja

Subotica će, po prvi put, biti domaćin tradicionalne naučno-sportske manifestacije "Građevinijada", koja će okupiti preko 1.000 studenata iz osam zemalja. Manifestacija, koju organizuju studenti Građevinskog fakulteta, održaće se od 12. do 16. maja na Paliću.

- "Građevinijada", koja ima tradiciju dugu više od četiri i po decenije, okuplja studente građevinske, arhitektonske i geodetske struke. Ovog proleća održaće se na jezeru Palić, a učestvovaće studenti sa 20 fakulteta iz osam zemalja regiona. U okviru manifestacije biće upriličena naučna predavanja iz oblasti građevinarstva, kvizovi znanja, kao i sportska takmičenja. Na programu su i kulturno-zabavni programi u dnevnim i večernjim terminima - najavljuju organizatori.

Subotica domaćin 47. "Građevinijade" - preko hiljadu studenata iz osam zemalja

Naučno-sportsko takmičenje u okviru "Građevinijade" okupiće studente iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Bugarske i Rumunije.

- U okviru kviza, studenti će "odmeriti znanja" iz nekoliko stručnih predmeta. Takmičenje u sportu održaće se u muškoj i ženskoj konkurenciji, a igraće se fudbal, košarka, odbojka, rukomet, stoni tenis i šah. 

Paralelno sa "Građevinijadom", na jezeru Palić održaće se i muzički festival "StudFest", još jedna manifestacija koja ima za cilj unapređenje života mladih u gradu i promociju Subotice kao centra razvoja studenata.

- "StudFest" muzički festival kroz svoj četvorodnevni program, ugostiće poznate muzičke izvođače kako domaće, tako i strane, a svi posetioci moći će da uživaju u jedinstvenim zvucima elektronske muzike. I to nije sve, muzički program festivala je zamišljen tako da obuhvati što više različitih žanrova, a sve to biće podeljeno po danima i na tri različite muzičke bine.

Pored muzičkog programa, na festivalu biće organizovan društveno-odgovorni projekat i edukativna tribina. Ove godine "StudFest" je odabrao i ključnu temu društvenog delovanja: “Ekološki stambeni objekti”. A profesor sa građevinskog fakulteta će držati mini tribinu i sa mladima diskutovati o problemima i rešenjima na ovu temu. Sve o ovoj manifestaciji možete pročitati na sajtu www.studfest.org.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 dana
Komentara: 3
Pregleda: 3995

Povezane vesti

Povezane teme

studentsko odmaralište

građevinijada 2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.