Komentara: 9
Pregleda: 6617
Foto

Sutra počinju deseti „Zavičajni dani“, organizatori predstavili bogat program

04.09.2023. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Sutra počinju deseti „Zavičajni dani“, organizatori predstavili bogat program

„Zavičajni dani“, deseti po redu, u organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, održaće se od 5. do 9. septembra. Kao i prethodnu deceniju organizatori su pripremili bogat i raznovstan program, namenjen svim generacijama, koji će na najlepši način predstaviti kulturu i tradiciju Srba sa druge strane Drine i tako dodatno obogatiti multikulturalnost Subotice.

Sutra počinju deseti „Zavičajni dani“, organizatori predstavili bogat program

- Jubilarni „Zavičajni dani“ svečano će biti otvoreni sutra u 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće.  Manifestacija će i ove godine imati humanitarni karakter, te će u sredu biti održan koncert subotičkih horova, takođe u Većnici,  a sav prihod od ulaznica koje koštaju 500 dinara namenjen je obnovi crkve Svetog Spiridona u Petrinji – najavljuje Miroslav Karan, predsednik SSUSBO. – Četvrtak je dan posvećen najmlađima , počećemo u OŠ „Moše Pijade“ u Pačiru, gde će biti program našeg pesnika Tode Nikoletića, a popodne će biti sportski dan, konferencija beba i muzički festival „Više od zvezdica“ na kome će nastupiti deset devojčica i izvesti po dve numere. U petak će na gradskog trgu najpre nastupiti kulturno-umetnička društva i pevačke grupe, koji će prikazati bogatu tradiciju a uz srpske, gledaćemo i bunjevačke, mađarske i hrvatske koreografije, a potom će, od 21 čas, biti upriličen koncert Baje Malog Knindže. U subotu će program početi malo ranije, već u 16 časova, nastupom izvornih pevačkih grupa, nastaviće se igrama i pesmama iz svih krajeva, a potom koncertom Sprskih pravoslavnih pojaca i Branke Zečević.

U slučaju lošeg vremena, programi sa  trga održaće se u sali TŠ „Ivan Sarić“.

Savez srpskih  udruženja Severnobačkog okruga, sa sedištem u Subotici, broji deset zavičajnih udruženja koja okupljaju Srbe iz Like, Hercegovine, Banije, Korduna i drugih krajeva.

Sutra počinju deseti „Zavičajni dani“, organizatori predstavili bogat program- Zahvaljujem se svima koji podržavaju rad Saveza srpskih udruženja SBO, koji prenosi tradiciju krajeva iz kojih smo došli na mlađe generacije. Ovo je manifestacija od posebnog značaja za Grad Suboticu i zahvaljujem se i Upravnom odboru koji sve ove godinu uspešno organizuje brojne programe – dodaje Ilija Maravić, predsednik Skupštine SSUSBO.

Izvor: Subotica.com
Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana Najava Zavičajnih dana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 2 dana
Komentara: 9
Pregleda: 6617

Povezane vesti

Povezane teme

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.