Komentara: 172
Pregleda: 23275

Zavičajni dani 2023: Baja Mali Knindža i Srbski pravoslavni pojci na Trgu

26.08.2023. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
"Zavičajni dani" - manifestacija koja čuva srpski jezik, istoriju, kulturu i tradiciju održaće se, jubilarni 10. put, od 5. do 9. septembra na Gradskom trgu u Subotici. Organizator je pripremio raznovrsan kulturno-umetnički program za sve uzraste.
Zavičajni dani 2023: Baja Mali Knindža i Srbski pravoslavni pojci na Trgu

Samo nekoliko dana nakon što se završi program proslave Dana Subotice i sve ono što prati ovaj događaj, na istom mestu, u samom srcu grada, nastavlja se sadržajno leto u Subotici, prošarano brojnim kulturnim, zabavnim i turistički atraktivnim programom.

Svečano otvaranje tradicionalne manifestacije održaće se 5. septembra (utorak) od 19 časova u Velikoj većnici. Narednog dana, u sredu, u Velikoj većnici od 19 časova održaće se humanitarni koncert subotičkih horova.

U četvrtak program se seli na Gradski trg. Dečji sportski dan počinje u 10 časova, popularna "Konferencija beba" održaće se od 18 časova, a program za ovaj dan će zatvoriti dečji muzički festival - "Prvi glas Subotice".

"Konferencija beba" okupila najmlađe Subotičane

Petak je rezervisan za folklor, pevačke grupe i muzički nastup. Večernji program počinje u 18 časova, a od 21 čas na veliku binu izlazi Baja Mali Knindža sa svojim bendom.

Poslednjeg dana manifestacije, u subotu, od 16:30 časova održaće se Festival izvornih pesama, zatim sledi nastup kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa (19h), a u 21 čas prava poslastica ljubitelje srpske tradicionalne muzike - nastup Srbskih pravoslavnih pojaca i Branke Zečević, mlade i talentovane umetnica iz Crne Gore.

Tradicionalno će biti organizovano i dobrovoljno davanje krvi, koje će se održati u prostorijama Crvenog krsta Subotica od 8 do 11 časova.

Manifestaciju “Zavičajni dani” organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 3 nedelje
Komentara: 172
Pregleda: 23275

Povezane vesti

Povezane teme

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

zavičajni dani

konferencija beba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.