Komentara: 18
Pregleda: 5880

Sutra 3. sednica Skupštine grada

11.07.2016. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
Za utorak je zakazana 3. sednica Skupštine Subotice u novom sazivu na kojoj će se po ranije utvrđenom dnevnom redu naći 16 tačaka, među kojima su završni račun grada, dodela zvanja, planovi generalne regulacije više mesnih zajednica, kao i usvajanje zaključka građanske inicijative povodom Odluke o sahranjivanju.
Sutra 3. sednica Skupštine grada

Na narednoj sednici Bogdan Laban, Ilija Đukanović, Nataša Aleksić, Šime Ostrogonac i Timea Horvat biće razrešeni odborničkih funkcija zbog preuzimanja obaveza u Gradskoj upravi (gradonačelnik, pomoćnici, članovi Gradskog veća).

Kao 4. i 5. tačka nalazi se donošenje izmena Planova detaljne regulacije za Mesne zajednice Ker, Prozivka, Bajnat, Zorka i Dudova šuma.

Skupština će sutra razmatrati i predloge Komisije za dodelu zvanja "Počasni građanin" i "Pro urbe". Ovogodišnji nosilac zvanja počasnog građanina Subotice je akademik Matija Bećković.

Odbornici će raspravljati i o imenovanju direktora Zoo vrta na Paliću, za kojeg je predložen Petar Savić, a odbačena je prijava dr Tatjane R. Savković, kako se se navodi "kao nedopuštena, pošto kandidat ne ispunjava uslove konkursa koji se odnose na vrstu stručne spreme."

Skupština će na dnevnom redu imati i usvajanje godišnjih izveštaja Gradskog pravobranilišta i Zaštitnika građana, a kao poslednja tačka naći će se donošenje Zaključka o prihvatanju Građanske inicijative u kojoj se zahteva promena Odluke o sahranjivanju i grobljima grada Subotice, a koju je potpisalo preko 15.000 građana.

Sednica počinje sutra u 9 časova, a prenos možete pratiti preko našeg sajta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 5880

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.