Komentara: 56
Pregleda: 11827

Matija Bećković predložen za počasnog građanina Subotice

06.07.2016. u 18:10h
Izvor: Subotica.com
Zvanje Počasni građanin Subotice, koje se tradicionalno dodeljuje za Dan grada 1. septembra, ove godine pripašće književniku i akademiku Matiji Bećkoviću.
Matija Bećković predložen za počasnog građanina Subotice

Matiju Bećkovića je za zvanje "Počasni građanin" Subotice predložio Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga, predlog je odobrila Komisija za dodelu zvanja i priznanja, kojom je predsedavao Tomislav Žigmanov, a o predlogu će u utorak odlučiti Skupština grada Subotice.

- Akademik, Matija Bećković, jedan je od najznačajnih srpskih pesnika savremenog doba. Njegovo pesničko stvaralaštvo prepoznato je, kako na prostoru Republike Srbije, tako i u inostranstvu – navodi se u obrazloženju odluke. - Kako je akademik Bećković rođen na prostoru Bačke, u Senti, to dodatno opravdava pokrenutu inicijativu za njegovo proglašenje počasnim građaninom. Subotica bi time odala pijetet ovom velikom stvaraocu, a grad bio bi uvršćen u plejadu onih koji su prepoznali stvaralaštvo visoke kulturne i umetničke vrednosti akademika Bećkovića i odao priznanje jednom od najvećih pesnika našeg doba.

Za dodelu zvanja "Počasni građanin Subotice" bili su predloženi Akademik Matija Bećković, Cilika Dulić Kasiba i dr Esad Ahmetagić. Komisija za dodelu zvanja i priznanja na sednici održanoj dana 28.6.2016. godine donela je Odluku da predloži Skupštini grada Subotice da se zvanje "Počasni građanin" u 2016. godini dodeli Matiji Bećkoviću, književniku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 56
Pregleda: 11827

Povezane vesti

Povezane teme

počasni građanin

matija bećković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.