Komentara: 4
Pregleda: 1852

Sutra 14. sednica Skupštine grada

06.10.2021. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Na dnevnom redu sutrašnje, 14. sednice Skupštine grada biće 15 tačaka, među kojima su najvažnije donošenje Rešenja o donošenju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Subotice u 2021. godini, donošenje Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za deo prostora naselja Čantavir, kao i postavljanje novog v.d. direktora Zoološkog vrta na Paliću.
Sutra 14. sednica Skupštine grada

O Godišnjem programu zaštite i korišćenja poljoprivrednog zemljišta uglavnom se diskutuje krajem godine, a ovoga puta će biti donet početkom oktobra.

- Na taj program saglasnost treba da da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i obično se čeka na to, ali ove godine već na oktobarskoj sednici Skupštine grada moći ćemo da usvojimo godišnji program. On je značajan za sve građane Subotice, ne samo za one koji se bave poljoprivredom i od nje žive, jer Grad ostvaruje prihod od 99,56 miliona dinara od ovog programa - istakao je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada na današnjoj konferenciji za medije. - To je 40 odsto ukupnih sredstava, s obzirom na to da prema republičkom zakonu 40 odsto prihoda pripada jedinici lokalne samouprave, a po 30 odsto AP Vojvodini i Republici Srbiji. Od ovih sredstava nadležni Sekretarijat planira budžet koji koristi za razvoj poljoprivrede, za mere podrške ruralnom razvoju i za izgradnju objekta za sakupljanje i preradu proizvoda životinjskog porekla.

Usvajanjem Plana detaljne regulacije za deo prostora naselja Čantavir, planira se i izgradnja kružnog toka na raskrsnici državnog puta drugog reda Novi Žednik-Čantavir i lokalnog puta Subotica-Čantavir.

Za novog v.d. direktora Zoološkog vrta na Paliću je predložena Sonja Mandić, dosadašnja pravnica u ovom preduzeću, nakon što je Petar Savić podneo ostavku na ovu funkciju.

Prenos iz Velike većnice možete da pratite sutra na našem sajtu od 9 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1852

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

balint pastor

sednica skupštine grada

gradska skupština

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.