Komentara: 3
Pregleda: 3467

Susret ljubitelja oldtajmer vozila za vikend

24.06.2021. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila, 10. po redu, održaće se od 25. do 27. juna, a više od 60 oldtajmera iz Srbije i zemalja regiona posetioci će moći da vide u subotu u Tavankutu i Subotici, dok će u nedelju biti izložena na Paliću.
Susret ljubitelja oldtajmer vozila za vikend

Kako se usled epidemije virusa kovid-19 manifestacija prošle godine održala u skromnijem obimu, okupivši svega oko 30 vozila isključivo iz Srbije, ove godine su se stekli uslovi da se susret održi u međunarodnom obliku, pa se tako, uz učesnike iz naše zemlje, očekuju i gosti iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Austrije.

- I ove godine smo oprezni, pa smo ograničili broj učesnika i vozila, te očekujemo ukupno 61 vozilo sa 97 učesnika. Najstarije vozilo nam dolazi iz Mađarske, u pitanju je "Ford A" iz 1929. godine, a očekujemo i 12 motocikala - najavio je Teufik Isaković, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica.

Susret ljubitelja oldtajmer vozila za vikendKao i svake godine, petak je dan za okupljanje učesnika manifestacije, dok program počinje u subotu. Kolona oldtajmer vozila zaputiće se u 9 časova u Tavankut, gde će biti organizovana prva dnevna izložba ispred crkve od 10 do 13 časova. Domaćin učesnika biće Hrvatsko kulturno-prosvetno društvo "Matija Gubec", koje će za njih priprediti bogat kulturno-umetnički program. Nakon toga, učesnici odlaze na popodnevni odmor, a od 17 do 19 časova svoja vozila će izložiti u Subotici na pešačkoj promenati ispred SRC "Prozivka".

- Imaćemo i mali muzički program, koji će priprediti novosadski trubači, a potom sledi svečana večera za učesnike susreta u restoranu "Dukat", gde ćemo imati i prijem osam novih članova kojima ćemo uručiti klupska znamenja - dodao je predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica.

Susret ljubitelja oldtajmer vozila za vikendOve godine je Skupština kluba donela odluku da susret bude povećen Mariji, supruzi Teufika Isakovića, koja je prošle godine iznenadno preminula, stoga će u nedelju ujutro svi učesnici najpre posetiti Kersko groblje, kako bi odali počast nekadašnoj članici kluba. Nakon toga, kolona će krenuti na Palić, gde će vozila biti izložena ispred Velike terase od 10 do 13 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3467
Povezane teme

old timer

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

teufik isaković

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

susret oldtajmera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.