Komentara: 0
Pregleda: 4663

Susret ljubitelja oldtajmer vozila po peti put u Subotici

03.06.2015. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
Ove godine na jubilarnom susretu ljubitelja oldtajmer vozila naćiće se oko 90 vozila, od kojih je oko 60 automobila. U tri dana koliko traje ovo tradicionalno okupljanje očekuje se prisustvo oko 170 učesnika, što je brojka koja je pozitivno iznenadila organizatora, tako da su sada u situaciji da ne mogu ni da prime sve zainteresovane.
Susret ljubitelja oldtajmer vozila po peti put u Subotici

Prvi susret ljubitelja oldtajmer vozila u organizaciji Oldtajmer kluba "Subotica" održan je od 3. do 5. juna 2011. godine. Ove godine on će se održati u Subotici i Bačkoj Topoli predstojećeg vikenda.

Po osnivanju Oldtajmer kluba "Subotica" isti je brojao 7 članova, a on je danas uvećan za 60 članova od kojih je veliki broj iz okolnih zemalja bivše Jugoslavije, ali i Mađarske, Austrije, Slovačke i drugih evropskih država.

Tokom obeležavanje malog jubileja osim susreta ljubitelja i vlasnika, odnosno izlagača oldatajmera u sklopu ove trodnevne manifestacije biće održane i četiri izložbe - dve u Subotici i po jedna u Bačkoj Topoli i na Ergeli "Zobnatica", ukupno na četiri lokacije.

U subotu prepodne u Bačkoj Topoli od 9,40 do 11,40 biće održana jedna od dve izložbe u ovom gradu, zatim će se učesnici okupiti na Ergeli "Zobnatica" na drugom delu izložbe koja će trajati od 12 do 14 časova..

Susret ljubitelja oldtajmer vozila po peti put u Subotici

Najstariji automobil koji će se za vikend naći pred građanima Subotice i Bačke Topole je iz 1917. godine. Od motocikala najstariji će biti primerak iz 1951. godine, od poznatijih brendova kao što su BMW, Dukati.

Izložba oldtajmer vozila u Subotici će se održati u subotu u naselju Prozivka od 18 do 20 časova, na sada već standardnoj lokaciji šetališta pored bazena SRC "Prozivka". U nedelju će se oldtajmeri okupiti ispred svečanog ulaza Gradsek kuće, odnosno na platou između Plave fontane i Gradske kuće. Ta izložba će biti od 10 do 12 časova.

U okviru nedeljnog programa učesnici ovog međunarodnog susreta okupiće se u Velikoj većnici Gradske kuće gde će ih zabavljati subotički tamburaški orkestar, a zatim će se kroz malu svečanost podeliti plakete i zahvalice učesnicima i predstavnicima gradske uprave koji su pomogli održavanje ove manifestacije.

Ove godine očekuje se prisustvo oko 170 učesnika. Kolekcionari iz Hrvatske su ove godine najbrojniji učesnici tradicionalne manifestacije, njih oko 60 će sa svojim vozilima prodefilovati ulicama i trgovima Subotice i Bačke Topole, zatim slede učesnici iz Bosne (oko 30), iz Slovenije (25), iza Mađarske (22), Makedonije (15), dok će iz Srbije učestvovati samo 13 vozila.

Susret ljubitelja oldtajmer vozila po peti put u Subotici

Iz organizacije napominju da su veoma zadovoljni ovogodišnjim odazivom koji je daleko iznad očekivanja, te da će se narednih dana pokušati izaći u susret nekim potencijalnim učesnicima koji su izrazili želju da učestvuju ali smeštajni kapaciteti i finansijske mogućnosti organizatora nažalost to ne pokrivaju.

Očekuje se prisustvo kako gradskih čelnika tako i predstavnika nacionalnih manjina Hrvatske, Mađarske, Makedonije

Izvor: Subotica.com

Izložba oldtajmer vozila ispred svečanog ulaza Gradske kuće

Izložba oldtajmer vozila ispred svečanog ulaza Gradske kuće Izložba oldtajmer vozila ispred svečanog ulaza Gradske kuće Izložba oldtajmer vozila ispred svečanog ulaza Gradske kuće Izložba oldtajmer vozila ispred svečanog ulaza Gradske kuće Izložba oldtajmer vozila ispred svečanog ulaza Gradske kuće Izložba oldtajmer vozila ispred svečanog ulaza Gradske kuće Izložba oldtajmer vozila ispred svečanog ulaza Gradske kuće Izložba oldtajmer vozila ispred svečanog ulaza Gradske kuće
Pogledaj ostale fotografije

Dodela zahvalnica i plaketa za učesnike i pokrovitelje 5. susreta oldtajmer vozila

Dodela zahvalnica i plaketa za učesnike i pokrovitelje 5. susreta oldtajmer vozila Dodela zahvalnica i plaketa za učesnike i pokrovitelje 5. susreta oldtajmer vozila Dodela zahvalnica i plaketa za učesnike i pokrovitelje 5. susreta oldtajmer vozila Dodela zahvalnica i plaketa za učesnike i pokrovitelje 5. susreta oldtajmer vozila Dodela zahvalnica i plaketa za učesnike i pokrovitelje 5. susreta oldtajmer vozila Dodela zahvalnica i plaketa za učesnike i pokrovitelje 5. susreta oldtajmer vozila Dodela zahvalnica i plaketa za učesnike i pokrovitelje 5. susreta oldtajmer vozila Dodela zahvalnica i plaketa za učesnike i pokrovitelje 5. susreta oldtajmer vozila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4663

Povezana vest

Povezane teme

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

teufik isaković

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.