Komentara: 18
Pregleda: 4199
Foto

Sudbina ŽFK "Spartak" neizvesna

26.08.2015. u 17:13h
Izvor: RTV City
Predsednik ŽFK Spartak Zoran Arsić, održao je konferenciju za novinare na kojoj je istakao rezultate svog kluba u poslednjih godinu dana, ali i istakao neizvesnost oko budućnosti kluba zbog ogromnih finansijskih problema.
Sudbina ŽFK "Spartak" neizvesna

Arsić je takođe pozvao sve zainteresovane da istaknu svoju kandidaturu za novog predsednika kluba koji će se birati u sredinom januara meseca na skupštini kluba, i time ponovio da klub nije privatno vlasništvo kao što su ga pojedinci nazvali.

Račun kluba je duže vreme u blokadi, pomoć od grada je izostala, a privredna društva nemaju interes ulaganja u ženski sport. Kako bi klub funkcionisao potrebno je minimalno između 25-30 miliona dinara godišnje, što nije ozbiljan novac kada se pogledaju fantastični uspesi ovog kluba.

Podsetićemo da su igračice ŽFK "Spartak" pet godina u nizu prvakinje države i usput četiri puta osvajačice duple krune, da su treći put u završnici Lige šampiona gde su se bez poraza plasirale i idu na megdan najboljem klubu Evrope Volfsburgu. Ukoliko klub ne obezbedi potrebna sredstva, sponzore i razumevanje ljudi koji vode grad i državu, od ŽFK "Spartak" će ostati samo istorija.

Sa konferencije za novinare upućeno je i javno izvinjenje pokrajinskom sekretarijatu za sport, koji je pogrešno protumačio ranije saopštenje čelnika ŽFK "Spartak" kada je skrenuta pažnja na loš odaziv privrednih subjekata u sponzorisanju rada kluba koji godinama unazad postiže rezultate daleko značajnije od skromnijih uslova u kojima već neko vreme funkcionišu.

Sudbina ŽFK "Spartak" neizvesna

Zoran Arsić je nakon koferencije za novinare potpisao partnerski ugovor sa kompanijom Coerver Coaching iz Holandije, koja se bavi obukom igrala i edukacijom trenera. Ugovor se odnosi na implementaciju metoda i filozofije u radu sa mlađim uzrasnim kategorijama ŽFK "Spartak", a stupa na snagu od 1. septembra.

Izvor: RTV City
Press ŽFK "Spartak" - prezentacija rezultata i potpisivanje Ugovora o saradnji Press ŽFK "Spartak" - prezentacija rezultata i potpisivanje Ugovora o saradnji Press ŽFK "Spartak" - prezentacija rezultata i potpisivanje Ugovora o saradnji Press ŽFK "Spartak" - prezentacija rezultata i potpisivanje Ugovora o saradnji Press ŽFK "Spartak" - prezentacija rezultata i potpisivanje Ugovora o saradnji Press ŽFK "Spartak" - prezentacija rezultata i potpisivanje Ugovora o saradnji
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4199
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

zoran arsić

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.