Komentara: 6
Pregleda: 4170

Fudbalerke Spartaka u šesnaestini finala Lige šampiona protiv Volfsburga

20.08.2015. u 14:35h > 15:50
Izvor: Subotica.com
U Nionu je danas rano popodne održano izvlačenje parova šesnaestine finala Lige šampiona, a srpski šampion Spartaka je za protivnika dobio nemački Volfsburg. Prvi meč igra se 7. ili 8. oktobra na terenu na kojem, će Spartak biti domaćin dok će se revanš meč odigrati sedam dana kasnije u Volsburgu.
Fudbalerke Spartaka u šesnaestini finala Lige šampiona protiv Volfsburga

Fudbalerke Spartaka su ispunile prvi ovogodišnji cilj vezan za učešće u Ligi šampiona, a to je plasman menu 32 najbolje ekipe Evrope. Naredni stepenik je dvomeč protiv za istorijsku osminu finala.

U štručnom štabu zadovoljni uspešno odigranim turnirom u Osijeku želeli su da u sledećoj fazi takmičenja dobiju što atraktivnijeg protivnika, uvereni da će bez obzira na ime mlade golubice još jednom pokazati svoj kvalitet i fudbalsko znanje.

Spartak je svog protivnika saznao u pretposlednjem krugu izvlačenja, a pored Volfsburga subotičke plavo-bele su mogle igrati i protiv Liverpula. Vučice su već bile na evropskom tronu i to u sezoni 2012/13 kada su u finalu iznenadile veliki Olimpik iz Liona.

Fudbalerke Spartaka u šesnaestini finala Lige šampiona protiv Volfsburga

Fudbalerke Spartaka u šesnaestini finala Lige šampiona protiv Volfsburga

Ralf Kelerman, sportski direktor Volfsburga i Željko Džakula, potpredsednik ŽFK "Spartak"

Prvi meč protiv Volfsburga Spartak će odigrati na domaćem terenu, najverovatnije u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe" (FK "Vojvodina") s obzirom da stadion u Subotici (u trenutnom stanju) ne ispunjava uslove koje je propisala evropska fudbalska federacija UEFA, dok će se revanš meč odigrati sedam dana kasnije u Volfsburgu.

Stručni štab imaće sasvim dovoljno vremena da napravi kvalitetan skauting i da pripremi tehnički i taktički za dvomeč sa "vučicama". Protivnik je atraktivan i kao takav biće veliki izazov za mlade "golubice", ali nema sumnje da će biti željne dokazivanja, iako su po godinama i iskustvu daleko ispod nemačke ekipe.

Fudbalerke Spartaka u šesnaestini finala Lige šampiona protiv Volfsburga

Ostali parovi 1/16 finala Lige šampiona:

  • BIIK-Kazygurt (KAZ) v FC Barcelona (ESP)
  • Medyk Konin (GRE) v Olympique Lyonnais (FRA)
  • Olimpia Cluj (ROU) v Paris Saint-Germain (FRA)
  • Slavia Praha (CZE) v Brøndby (DEN)
  • Standard Liège (BEL) v FFC Frankfurt (GER)
  • PAOK (GRE) v KIF Örebro (SWE)
  • FC Twente (NED) v Bayern München (GER)
  • Atlético Madrid (ESP) v Zorkiy (RUS)
  • St. Pölten-Spratzern (AUT) v Verona (ITA)
  • Stjarnan (ISL) v Zvezda-2005 (RUS)
  • LSK Kvinner (NOR) v FC Zürich (SUI)
  • Chelsea (ENG) v Glasgow City (SCO)
  • PK-35 Vantaa (FIN) v Rosengård (SWE)
  • ZFK Minsk (BLR) v Fortuna Hjørring (DEN)
  • Spartak Subotica (SRB) v Wolfsburg (GER)
  • Brescia (ITA) v Liverpool (ENG)

Fudbalerke Spartaka u šesnaestini finala Lige šampiona protiv Volfsburga

Mečevi osmine finala igraće se sredinom novembra, dok će se četvrtfinale, polufinale i finale igrati u vremenskom periodu od 23. marta do 26. maja 2016. godine za kada je zakazano finale, koje je ove godine dodeljeno italijanskom gradu Ređo Emilija (Reggio Emilia).

Zanimljiva informacija ovogodišnjeg takmičenja Lige šampiona su debitanski nastupi ženskih ekipa Čelzija, Atletiko Madrida i švedskog KIF Örebro. Prošlogodišnji osvajač krune najbolje evropske ekipe u ženskom fudbalu je FFC Frankfurt. Spartaku je ovo peto učešće u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju. Nemačka je država koja će ove godine u eliminacionoj fazi nastupiti sa tri kluba, dok će Španija, Švedska, Danska i Engelska imati po dva predstavnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4170

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

liga šampiona

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.