Komentara: 1
Pregleda: 3587

Subotički sajam privrede okuplja 240 izlagača

01.06.2012. u 16:44h
Izvor: RTV Yueco
Na ovogodišnjem šestom međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici, koji se održava od 06. do 09. juna, učestvovaće 238 izlagača iz osam zemalja regiona, najavljeno je na današnjoj press konferenciji u Gradskoj kući. I ovoga puta veliki broja izalagača dolazi iz mađarske i Hrvatske, a biće organizovane i brojne prateće manifestacije poput foruma privrednika i “Ukusa tradicije”. Organizator sajma je JKP “Subotiče pijace” uz finansijsku podršku grada Subotica i Pokrajinskog sekretarijata za privredu, održava se u Hali sportova a ulaz za sve posetioce je besplatan.
Subotički sajam privrede okuplja 240 izlagača

Po šesti put, subotička hala sportova biće domaćin privrednicima iz Subotice, zemlje i regiona. Ove godine, na 56 štandova predstaviće se 238 izlagača iz Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Izraela, Italije i Slovenije.

Na sajmu će učestvovati i oko 30 izlagača iz Hrvatske, najveći broj njih na štandu Hrvatske privredne komore, dok će 12 preduzeća biti predstavljeno na štandu Grada Osijeka. Na sajmu učestvuje i 36 preduzeća iz Mađarske, čiji nastup podržava mađarska Vlada.

Na Subotičkom sajmu će biti predstavljen i veliki broj preduzeća preko privrednih komora Hrvatske, Čongrada i Đera, Valjeva, Niša, Zrenjanina, Banja Luke, Brna, kao i opšta udruženja i lokalne samouprave. Pored toga, biće potpisan i sporazum o bratimljenju Subotice i Bijelog Polja.

Sajam privrede

Najveću finansijsku podršku organizaciji sajma pružaju Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za privredu. Subotica će na sajmu predstaviti turističkom ponudom, novim servisima JKP, a biće prezentovani i investicioni potencijali Subotice. Novina u organiozaciji ovogodišnjeg sajma predstavljaju i promotivne aktivnosti ambasadorski tim NALED-a koji čine predstavnici kompanije Tigar i Izraelske ambasade.

Prateći program činiće predavanja u press centru sajma i na samim štandovima, modne revije, promocije prehrambenih proizvoda. Prateća manifestacija sajma biće i prodajna izložba domaće, hrane, vina i rakije “Ukusi tradicije”, koja će biti održana od 08 do 10. juna, sa oko 50 izlagača. Pored toga, biće održan i Seminar o sertifikaciji proizvoda domaće hrane.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3587
Povezane teme

savo duvnjak

bela bodrogi

sajam privrede

međunarodni sajam privrede

regionalni sajam privrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.