Komentara: 8
Pregleda: 4366
Foto

Subotici dodeljena nagrada „Zlatna jabuka“

25.10.2015. u 13:09h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju juče je uručena „Zlatna jabuka“, prestižno priznanje koje dodeljuje „Fijet International“, za 170 godina organizovanog turizma na Paliću.
Subotici dodeljena nagrada „Zlatna jabuka“

Priznanje najatraktivnijim turističkim destinacijama do sada je dodeljeno 52 puta, a pored Palića, ovogodišnji laureati su i Dubrovnik i Moskva.

- Turizam je važan deo ekonomije svake zemlje, segment razvoja države i regije, ali i kulturna poruka, jer doprinosi zaštiti i očuvanju kulturne baštine – istakao je Tijani Hadad, predsednik „Fijet International“ (svetskog Udruženja turističkih novinara), prilikom dodele nagrade. - Pre nekoliko meseci imali smo bord direktora na Paliću, uživali smo u lepoti Palićkog jezera, njegove okoline i prelepog parka. Posebno je prepoznat napor lokalnih vlasti da Palić učine jednom od prestižnih turističkih destinacija na ovim prostorima.

Prestižno priznanje laska i predstavlja veliki uspeh, ali je i izazov za Subotičane.

- Ona potvrđuje da samo razvojem i punim kapacitetima Palić može postati turistička destinacija „par ekselans". Oformljena i radna grupa za izradu međunarodnog tendera za prvog strateškog investitora za izgradnju spa i medicinskog kompleksa u vrednosti od 30 miliona eura – rekao je gradonačelnik Jene Maglai. - Krajem novembra u Berlinu biće potpisan ugovor na osnovu koga će Nemačka investiciona banka opredeliti šest miliona evra za rešavanje problema biodiverziteta Palićkog jezera. Potom će početi realizacija plana unapređenja ekološkog statusa jezera i za četiri godine ono će izgledati sasvim drugačije.

Subotici dodeljena nagrada „Zlatna jabuka“

Dodeli nagrade prisustvovao je i Miroslav Vasin, potpredsednik pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, koji je dodao da je ovo priznanja istorijski trenutak za srpski turizam.

- Treba da budemo svesni da smo dobili jednu od najznačajnijih svetskih nagrada u oblasti turizma i da se tako i ponašamo. Moramo biti ponosni i svesni šta će značiti „Zlatna jabuka" na memorandumu, na turističkim ponudama koje će promovisati naš Palić i Suboticu – poručio je Vasin.

 

 

Izvor: Subotica.com
Uručenje turističke nagrade "Zlatna jabuka" Uručenje turističke nagrade "Zlatna jabuka" Uručenje turističke nagrade "Zlatna jabuka" Uručenje turističke nagrade "Zlatna jabuka" Uručenje turističke nagrade "Zlatna jabuka" Uručenje turističke nagrade "Zlatna jabuka" Uručenje turističke nagrade "Zlatna jabuka" Uručenje turističke nagrade "Zlatna jabuka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4366
Povezane teme

zdravstveni i kulturni turizam

Turizam Subotica

jene maglai

dentalni turizam

subotica dental turizam

banjski turizam

turizam palić

turizam na paliću

miroslav vasin

turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.