• Pregleda: 3511

Subotici dodeljena nagrada „Zlatna jabuka“

Gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju juče je uručena „Zlatna jabuka“, prestižno priznanje koje dodeljuje „Fijet International“, za 170 godina organizovanog turizma na Paliću.
Subotici dodeljena nagrada „Zlatna jabuka“

Priznanje najatraktivnijim turističkim destinacijama do sada je dodeljeno 52 puta, a pored Palića, ovogodišnji laureati su i Dubrovnik i Moskva.

- Turizam je važan deo ekonomije svake zemlje, segment razvoja države i regije, ali i kulturna poruka, jer doprinosi zaštiti i očuvanju kulturne baštine – istakao je Tijani Hadad, predsednik „Fijet International“ (svetskog Udruženja turističkih novinara), prilikom dodele nagrade. - Pre nekoliko meseci imali smo bord direktora na Paliću, uživali smo u lepoti Palićkog jezera, njegove okoline i prelepog parka. Posebno je prepoznat napor lokalnih vlasti da Palić učine jednom od prestižnih turističkih destinacija na ovim prostorima.

Prestižno priznanje laska i predstavlja veliki uspeh, ali je i izazov za Subotičane.

- Ona potvrđuje da samo razvojem i punim kapacitetima Palić može postati turistička destinacija „par ekselans". Oformljena i radna grupa za izradu međunarodnog tendera za prvog strateškog investitora za izgradnju spa i medicinskog kompleksa u vrednosti od 30 miliona eura – rekao je gradonačelnik Jene Maglai. - Krajem novembra u Berlinu biće potpisan ugovor na osnovu koga će Nemačka investiciona banka opredeliti šest miliona evra za rešavanje problema biodiverziteta Palićkog jezera. Potom će početi realizacija plana unapređenja ekološkog statusa jezera i za četiri godine ono će izgledati sasvim drugačije.

Dodeli nagrade prisustvovao je i Miroslav Vasin, potpredsednik pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, koji je dodao da je ovo priznanja istorijski trenutak za srpski turizam.

- Treba da budemo svesni da smo dobili jednu od najznačajnijih svetskih nagrada u oblasti turizma i da se tako i ponašamo. Moramo biti ponosni i svesni šta će značiti „Zlatna jabuka" na memorandumu, na turističkim ponudama koje će promovisati naš Palić i Suboticu – poručio je Vasin.

 

 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
neko Odgovori
Prase i jabuka su oduvek znani kao dobra kombinacija :)
uvek u pravu Odgovori
Ne čudi me što smo mi slepci nego što su ovi stranci još veći slepci od nas.Poređenje Moskve, Dubrovnika i Palića u turizmo isto je kao i poređenje Barselone, Bajerna i Palića u fudbalu. Jedini porast posete stranaca Paliću je onaj kad su ga posećivali Sirijci, Afganistanci, Nigerijci, Etiopljani i ostali ovog leta (ako se to broji).Izvinite ako grešim.
Vesko Odgovori
Veoma lepa i bistra vest, kao i palicko jezero, zahvaljiuci između ostalog zbog ovakvih
politicra i njihovih stranaka, takođe i predstavnika koji je primio nagradu,zbog licnog uspeha.
Radovanovic.M Odgovori
pehar za glupost
Always Ultra Odgovori
Cirkus Monti Pajton ne napusta nas grad !!

Ali - Ako su je vec dobili neka je rastope i zlato prodaju i novac podele sirotinji preko Crvenog krsta. Sebi ce ionako da uzmu onih 6 miliona , a od jezera vise ni muljavi grob nece ostati !!
Idu dani dani Odgovori
Jako jako dirljivo.A jesu li oni prijavili da Palic nije upotrebljiv i tako to........Meni to nikada nece biti jasno.... ali nikada...............................
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
S obzirom na činjenicu da je susret grupe stranih novinara, turističkih novinara i putopisaca FIJET INTERNATIONAL, maja ove g. održan u prostorijama Vinarije "Zvonko Bogdan" na Paliću, onda se nije ni čuditi što su do "istine" o Paliću došli zagledanjem u prazne, pa pune, pa opet prazne...(hik!) čaše!
boa Odgovori
http://bit.ly/1GCGe67

Ovako nešto nećemo uskoro čitati o Subotici...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.