Komentara: 2
Pregleda: 28363

Subotičanin startuje sutra na jednoj od najtežih i najdužih trka na svetu

02.09.2016. u 15:31h
Izvor: Subotica.com
Srbija će na jednoj od najtežih i najdužih trka u Evropi i svetu, 4K Alpine Endurance Trail Valle d' Aosta, imati tri predstavnika, a među njima se nalazi i jedan Subotičanin, Damir Bubić. Start trke je u subotu u 9 časova i traje nepunih 7 dana.
Subotičanin startuje sutra na jednoj od najtežih i najdužih trka na svetu

Devojka i dva momka deo su srpskog tima koji će pokušati da za 155 časova popnu i spuste sa visine tri Mont Everesta. Marina Nikolić, Damir Bubić i Vladimir Panić stigli su juče u Italiju i već sutra u 9 časova kreću na izuzetno napornu trku na severu Italije.

Damir Bubić je ultramaratonac iz Subotice, član je Atletsko-rekreativnog kluba "Starter", do sada je učestvovao na više zahtevnih, brdsko-planinskih i ravničarskih trka kako u Srbiji, tako i u regionu. Dve godine za redom uspešno je završio ultramaratonsku trku "100 milja istre",a  pored toga učestvovao je na više maratona i polumaratona kao što su Bukovački, Fruškogorski, Novsoadski, Apatinski...

"4K Alpine Endurance Trail Valle d' Aosta" je trka dužine 350 kilometara, sa ukupnom visinskom razlikom od 26.500 metara, i vremenskim limitom od 155 sati. Trkači će imati zadatak da za nešto više od šest dana popnu i spuste visinu tri Mont Everesta, prenosi portal nasbiro.com

Srpske reprezentativce po dolasku u srce nacionalnog parka Gran Paradiso, u dolini Aosta na severu Italije dočekalo je lepo vreme a nadaju se da će ih isto poslužiti tokom sedmodnevnog izazova. Na njihovoj putanji i izuzetnim visinama naćiće se i predeli koji su pod snegom, pa će tokom svoje trke u nekoliko dana promeniti nekoliko godišnjih doba.

Subotičanin startuje sutra na jednoj od najtežih i najdužih trka na svetu

foto: Marina Nikolić, FB, privatna arhiva

- "Odlučni smo da završimo trku u predviđenom vremenu ali znamo da neće biti lako, nadamo se da će nas poslužiti vreme, da će nas zaobići povrede i da ćemo zadovoljni stići na cilj. Ono što je sigurno je da ćemo dati sve od sebe, nadamo se da će to biti dovoljno" - zaključili su Marina, Damir i Vladimir.

Jedna od najspektakularnijih trka na svetu povešće trkače kroz veličanstvene Alpe, ispod čuvenih najviših vrhova u dolini Aosta: Monblan, Materhorn, Monte Rosa i Gran Paradiso. Upravo je to, osim dužine trke, ono što nosi težinu trke, jer staza većim delom vodi trkače na visine preko 2.500 metara, pa sve do 3.300 metara.

Na prvom izdanju ove trke učestvovaće više od 700 trkača iz više od 50 zemalja, među njima i Marina, Damir i Vladimir. Trka će trajati od 3. do 9. septembra, a naši ultramaratonci obećavaju da će predstaviti Srbiju u najlepšem svetlu.

Subotičanin startuje sutra na jednoj od najtežih i najdužih trka na svetu

foto: Marina Nikolić, FB, privatna arhiva

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 28363

Povezana vest

Povezane teme

ultramaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.