Komentara: 27
Pregleda: 9610

Subotičanima za energetsku efikasnost subvencije od 30 miliona dinara

11.03.2022. u 17:37h
Izvor: Subotica.com
Na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova Subotici su odobrena sredstva u visini od 15 miliona dinara. Uz učešće lokalne samouprave u istom iznosu, Subotičani mogu da računaju na subvencije od 30 miliona dinara.
Subotičanima za energetsku efikasnost subvencije od 30 miliona dinara

Ugovori o dodeli sredstava sa Ministarstvom rudarstva i energetike danas su potpisani u Aranđelovcu, a naš grad je jedan od 151 lokalne samouprave koja je uspešno aplicirala na konkursu.

- Sada sledi raspisivanje konkursa za izvođače radova i firme koje se bave prodajom opreme, a potom će biti raspisan javni poziv za građane koji žele da konkurišu za ovu meru podrške – objašnjava Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog upravnog okruga. – U utorak ćemo imati sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava i energetskim menadžerima kako bi što bolje pripremili konkurs za naše građane. Očekujem da će on biti raspisan do kraja marta a građani će moći da konkurišu za izolaciju fasada, zamenu stolarije, grejne kotlove i ugradnju solarnih panela.

Krajem januara objavili smo informaciju da je u gradskom budžetu, za tekuću godinu, za ovu namenu obezbeđeno 15 miliona, današnjim parafiranjem ugovora taj iznos je dupliran.

Inače, subvencije od po šest miliona dinara dobile su i opštine Bačka Topola i Mali Iđoš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 27
Pregleda: 9610

Povezane vesti

Povezane teme

unapređenje energetske efikasnosti

energetska efikasnost

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.