Komentara: 12
Pregleda: 7456

Raspisan konkurs za izvođače radova energetske efikasnosti kroz subvencije

27.05.2022. u 10:58h
Izvor: Subotica.com
Nakon što se izaberu firme biće raspisan konkurs za građane koji će moći da zatraže sufinansiranje radova i materijala za izolaciju fasada, zamenu stolarije, grejne kotlove i ugradnju solarnih panela za stambene zgrade, porodične kuće i stanove.
Raspisan konkurs za izvođače radova energetske efikasnosti kroz subvencije

Gradsko veće raspisalo je juče Javni konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji grada Subotice. U pitanju je faza realizacije projekta sufinansiranja programa unapređenja eneregetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji će biti ponuđen građanima, a za koji je obezbeđen budžet od 30 miliona dinara.

Konkurs se raspisuje u cilju izbora firmi koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj efikasnosti stambenih objekata. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od firmi izabranih putem ovog javnog konkursa.

O svim uslovima i detaljima konkursa zainteresovana lica mogu se informisati ovde.

Nakon potpisivanja Ugovora o saradnji sa firmama, Grad sprovodi postupak odabira krajnjih korisnika (domaćinstava). Obaveza je da krajnji korisnik prilikom prijave predmere/predračune uzme isključivo od direktnih korisnika koji su odabrani u prethodnoj fazi.

Nakon izbora pojedinačnih projekata građana i utvrđivanja konačnog broja korisnika po privrednom subjektu, potpisuju se trojni ugovori između Grada Subotice, direktnog korisnika i krajnjeg korisnika o realizaciji mera energetske efikasnosti-sanacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 7456

Povezana vest

Povezane teme

energetska efikasnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.