Komentara: 15
Pregleda: 5810

Prigovori na predlog rešenja generalne regulacije do 1. marta

22.02.2013. u 11:37h
Ostalo je još samo 5 dana do isteka roka u kojem je predviđeno da građani daju primedbe na postojeće rešenje GUP-a. Pošto su građani i nevladine organizacije imali primedbe na plan prilikom održavanja javne sednice u oktobru prošle godine, plan je izmenjen. Građani mogu pogledati plan i eventualno dati privogor u narednih 5 dana od 8 do 14 časova u prostorijama Službe za građevinarstvo (2. sprat Gradske kuće)
Prigovori na predlog rešenja generalne regulacije do 1. marta

U utorak (19. februar) u Velikoj većnici Gradske kuće održana je javna prezentacija Plana generalne regulacije centra grada Zona 1, koja se kao i prethodna na ovu temu završila prilično neslavno uz žučnu raspravu i proteste građana.

Većina građana je imala za prigovor da ne razume stručne termine i ne snalazi se u prezentaciji stručnog lica, a jedan od predloga je da se ovaj plan "razbije" po mesnim zajednicama pa da se postepeno, na koliko god treba javnih rasprava, svaka pojedinačno pređe i time bi se postiglo bolje razumevanje i verovatno smanjivanje tenzija po ovom pitanju.

Poslednji pokušaj da se ove promene približe građanima je po mnogima bio neuspešan jer prezenter zbog čestih upadica nije imao prilike da predstavi predviđene ispravke, sa druge strane građani nisu dobili odgovore na vrlo jednostavna pitanja koja se tiču njihovih objekata koji su planom predviđeni za rušenje.

Prigovori na predlog rešenja generalne regulacije do 1. marta

Izrađivač plana je Javno preduzeće “Zavod za urbanizam” i prilikom predstavljanja dorađenog plana odbačeno je proširenje Kelebijskog i Bajskog puta, kao i mnogih ulica u mesnim zajednicama Ker, Gat, Bajnat i Dudova šuma. Pored toga smanjenja je visina objekata na pet etaža.

Nacrt Plana generalne regulacije centra grada Zona 1 biće na javnom uvidu do 1. marta.

Građani mogu da podnesu primedbe na plan, a kada se završi javni uvid Komisija za planove će da razmatra primedbe i doneti konačnu odluku o planu.

Svi zainteresovani građani koji žele da saznaju više informacija o planiranim urbanističim izmenama i eventualno da oidnesu primedbu mogu to učiniti lično u Gradskoj kući do 1. marta 2013. godine, svaki radni dan od 8 do 14 časova, u Službi za građevinarstvo stare Gradske kuće.

Elektronske verzije planova, nacrta i odluka

Za sve one koji nisu mogućnosti da posete Službu za građevinarstvo ili žele da pogledaju planirane i predložene izmene, omogućili smo da direktno preko našeg sajta pogledate sve nacrte i odluke.

Svi dokumenti su u PDF formatu i potreban vam je PDF čitač, a jedan od popularnijih je Adobe Acrobat Reader. Sami fajlovi su rađeni u vektorskom formatu pa ih je moguće uveličati po potrebi, a s obzirom da su dosta detaljni moguće je malo sporije učitavanje na računarima slabije konfiguracije.

Subotica - Javni uvid u nacrt plana generalne regulacije za zonu gradskog centra i užeg gradskog jezgra

  1. Izvod iz Generalnog plana "Subotica - Palić 2020", karta namena površina
  2. Nacrt plana generalne regulacije "I" - za zonu gradskog centra i užeg gradskog jezgra
  3. Planirano rešenje regulacija i nivelacija ulica i površina javne namene i građevinske linije objekata
  4. Geodetska podloga sa granicom plana
  5. Zaštita kulturnih dobara i druge mere zaštite
  6. Plan preovlađujuće namene površina u granicama plana sa podelom površine na javne i ostale namene
  7. Plan mreže javne infrastrukture elektor, glasne, toplovodne i TT mreže
  8. Plan mreže javne infrastrukture vodovoda i kanalizacije
  9. Plan lokacije predviđenih za dalju razradu

Palić - Javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije za proširenje kompleksa zoološkog vrta na Paliću, kao i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu plana detaljne regulacije za proširenje kompleksa zoološkog vrta na Paliću

  1. Izvod iz Generalnog plan "Subotica - Palić 2020", karta namene površina
  2. Geodetska podloga
  3. Plan namena površina
  4. Planirano saobraćajno rešenje - regulacioni i nivelacioni plan sa planom uređenja zelenih površina
  5. Plan infrastrukturne mreže (hidro plan)
  6. Plan elektorenergetske, gasovodne i telekomunikacione mreže
  7. Plan detaljne regulacije za proširenje kompleksa zoološkog vrta na Paliću

Amaterski snimak prve sednice održane sredinom oktobra 2012. godine

Građani su tokom rasprave održane 16. oktobra 2012. godine burno reagovali na izlaganje predstavnika Zavoda za urbanizam, uz primedbe još tada da ne razumeju stručne termine kojima se služe predstavnici zavoda. Oni su tražili da im se jasno odgovori zašto su po nacrtu plana njihove kuće predviđene za rušenje.

Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 5810

Povezane vesti

Povezane teme

Zavod za urbanizam

plan detaljne regulacije

generalni urbanistički plan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.