Komentara: 30
Pregleda: 10316

Subotičani oslikavali ogradu oko gradilišta Narodnog pozorišta

15.06.2013. u 17:15h
Izvor: RTV Yueco
Subotički umetnici će uz podršku građana i civilnih organizacija danas i sutra da rade na ulepšavanju ograde oko gradilišta Narodnog pozorišta.
Subotičani oslikavali ogradu oko gradilišta Narodnog pozorišta

Ideja za oslikavanje prostora potekla je iz Kabinet gradonačelnika, a podržalo ju je oko 30 umetnika i preko 70 volontera, građana  i predstavnika civilnog sektora. Cilj je da se stane na put ratu plakatima, ali i ulepša okolina gradilišta. Gradonačelnik Subotice  rekao je  i da se radovi na zaštićenom delu Narodnog pozorišta odvijaju po planu i da će ta faza da bude završena do septembra.

Umetnici, učenici, volonteri danas su pustili mašti na volju i odlučili daju svoj pečat tako što će da oslikaju ogradu oko Narodnog pozorišta. Učesnici u akciji oslikavali su portrete, mrtvu prirodu, simbole Subotice i drugo. Zadovoljni su akcijom i smatraju  da je ovo način da daju svoj doprinos da grad bude lepši.

 Ideja nije nova ni originalna, ali je zato dobro osmišljena, poručuju iz Kabineta gradonačelnika. Cilj akcije je da se uz gradjanski aktivizam i angažman umetnika i gradskih struktura ukaže da je moguće urediti prostor koji nas okružuje i jednom ovakvom akcijom.

Od kada je počela rekonstrukcija i sanacija Narodnog pozorišta u Subotici ograda gradilišta je služila za rat plakatima određenih političkih stranaka. Gradonačelnik poručuje da je ovo jedan od načina da se stane na put političkom sukobljavanju putem lepljenja plakata.

Akcija oslikavanja ograde nastavlja se i sutra  kada će se  uključiti i drugi subotički umetnici. Jutros je naš grad posetio ambasador SAD-a u Beogradu i pozdravio akciju.

Izvor: RTV Yueco

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta
Pogledaj ostale fotografije

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana)

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana)
Pogledaj ostale fotografije

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana)

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 10316

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.