Komentara: 32
Pregleda: 7810

Ograda oko Narodnog pozorišta ponovo na meti vandala

12.07.2013. u 17:26h
U poslednje vreme svedoci smo da se dešavaju incidenti koji uznemiravaju javnost. Iako su ovo incidenti koji ne mogu direktno da se povežu, ono što im je zajedničko je vandalizam i uništavanje javne i privatne imovine.
Ograda oko Narodnog pozorišta ponovo na meti vandala

Pre dva dana je porušeno 39 spomenika na Jevrejskom groblju, vandali su za sada neidentifikovani, ali osuda javnosti i zvaničnika nije izostala.

Pre nepunih mesec dana održana je javna akcija oslikavanja ograde oko gradilišta Narodnog pozorišta u kojoj je učestvovalo preko 100 Subotičana koji su dali svoj doprinos da neke tople boje i motivi ponovo zavladaju centrom grada, pogotovo oko tog dela na kojem su dizalice i mešalice preko 5 godina.

Oslikavanje ograde je naišlo na veliko oduševljenje Subotičana koji su pohvalili akciju, a ostala je nada i želja svih da će sa jedne strane ograda biti očuvana sa svim umetničkim radovima, a sa druge strane da će se ograda što pre skloniti - što bi značilo da su radovi na Narodnom pozorištu pri kraju.

Par dana nakon "vikend oslikavanja" desila se jedna nemila scena u kojoj je jedno lice u sred dana na jednom radu uradilo određene izmene, dovodeći oslikani deo ograde u vezu sa politikom i teritorijama. Istog dana izvršene su popravke i taj deo je doveden u skoro pa prethodno stanje.

Kao i prekjučeranje delovanje vandala na Jevrejskom groblju i ovo je javnost osudila i činilo se da je to bilo dovoljno, ali...

Tokom jučerašnjeg dana ponovo smo primetili da je isti deo ograde ponovo "napadnut" od strane jednog ili više vandala koji su ovom prilikom naneli mnogo veću štetu, kao što je vidljivo na fotografiji:

Ograda oko Narodnog pozorišta ponovo na meti vandala

Iako je jasno da je ovo zasigurno delo manje grupe ili pojedinca, vrlo je važno da se kaže NE vandalizmu  i svima onima koji žele da unesu još veći nemir u prostor u kome to ne bi trebalo da postoji.

Danas smo objavili informaciju da vandalizam Suboticu godišnje košta 15 miliona dinara, ali ono što može da nanese mnogo veću štetu je narušavanje međuljudskih odnosa unošenjem nekih drugih elemenata. Svaka akcija zahteva reakciju i u ovakvim situacijama treba da budemo pažljivi.

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 7810

Povezane vesti

Povezane teme

vandalizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.