Komentara: 27
Pregleda: 9859

Oslikavanje ograde oko Narodnog pozorišta

12.06.2013. u 03:32h
U subotu i nedelju, 15. i 16. juna, subotički umetnici će uz podršku građana i civilnih organizacija oslikati ogradu oko gradilišta Narodnog pozorišta.
Oslikavanje ograde oko Narodnog pozorišta

Akciju pod nazivom “PAINtKILLER” organizuje Grad Subotica, a do sada su je podržali mnogi likovni umetnici, ustanove, volonterski klubovi, preduzeća i organizacije, medju kojima su i „Mesečina“, Američki kutak, “Plava ptica”, te učenici osnovnih i srednjih škola.

Naziv akcije je asocijacija na engleski naziv za lekove protiv bolova, te uz igru rečima ukazuje na lečenje bolne tačke u gradu, bojom, odnosno slikanjem.

Cilj akcije je da se uz građanski aktivizam i angažman umetnika i gradskih struktura ukaže da je moguće urediti prostor koji nas okružuje i jednom ovakvom akcijom. Umetnicima će u slikanju pomagati volonteri i gradjani.

Uz akademske slikare akciji su se pridružili grafiteri kao i mladi iz neformalne grupe „RETROLINE“, čime akcija dobija dodatni šmek.

Oslikavanje ograde oko Narodnog pozorišta

Pripremanje ograde oko gradilišta Narodnog pozorišta (12. jun)

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 9859

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.