Komentara: 3
Pregleda: 4160

Subotičani napravili više od 700 zaštitnih vizira i donirali medicinarima

24.04.2020. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Za nešto više od mesec dana, subotički ogranak "Vizionara Srbije" napravio je preko 700 zaštitnih vizira koje su poklonili radnicima zdravstvenih i socijalnih ustanova u našem gradu i okolnim mestima.
Subotičani napravili više od 700 zaštitnih vizira i donirali medicinarima

Subotičani koji poseduju 3D štampače dobrovoljno su se organizovali sredinom prošlog meseca i za samo nekoliko dana napravili prvu turu vizira koje su poklonili medicinskim radnicima Opšte bolnice i Službe za hitnu medicinsku pomoć, kao i zdravstvenim ustanovama u Somboru i Apatinu. Poklonjeni viziri njima su od velike koristi, jer osim što pružaju zaštitu od kapljičnog prenošenja zaraze, takođe se mogu dezinfikovati zbog čega ih je moguće koristiti duži vremenski period.

Ubrzo nakon toga, viziri su poklonjeni i radnicima Gerontološkog centra, koji svakodnevno brinu o našim najstarijim sugrađanima. Zahvaljujući ovoj donaciji, svih 40 zaposlenih u ovoj ustanovi socijalne zaštite, koji su u stalnom kontaktu sa korisnicima, dobilo je kompletnu zaštitnu opremu.

- Nakon više od mesec dana otkako smo se organizovali, ištampali smo i isporučili ukupno preko 700 vizira za ustanove i individualce i sa ovim smo pokrili sve koji su nam poslali zahteve za vizire - kaže Alen Gubičak u ime "Vizionara Subotice". - Želeo bih da se zahvalim divnoj ekipi mojih kolega iz Subotice koji su mnogo doprineli ovoj akciji, neki su bili tu od početka, a neki su se priključili kasnije, ali to nije ni bitno jer je svaki doprinos puno pomogao i sa ovim smo izgradili jaku 3D zajednicu koja će dalje nastaviti da se razvija u Subotici.

Među humanim i vrednim sugrađanima koji su učestvovali u izradi zaštitnih vizira su Donald Križan, Arpad Pletikosić, Damir Đikić, Bojan Čović, Aleksandar Radović, Mario Prčić, Srđan Dakić, Ladislav Vojnić, Ištvan Balog, Pavle Košić, Florian Šandor, Suzana Kerekeš, Marino Markotić, Oliver Živković i Atila Laslo. Zvonimir Tonković i Atila Kovač pomogli su u donaciji filamenata, dok je Olga Milanović pružila podršku u organizaciji.

Pozivu su se odazvale i mnoge kompanije koje su "Vizionarima Subotice" donirale materijal za izradu vizira, a kad je bilo potrebno, ustupile i prostor za sklapanje vizira. Među njima su "3D Republika", "Voxellab", "Polyhedra", "Infostud", "Infostud Hub", "Creative Shop", "Nalepnica.rs", "Golden Grafika", "Direct Advertising", fotokopirnica "Daca" i "Papir Commerce".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4160
Povezane vesti
Povezane teme
vanredno stanje društvena odgovornost korona virus epidemija korona virusa
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.