Komentara: 18
Pregleda: 3696

Gerontološki centar dobio donaciju vizira

02.04.2020. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
Subotički ogranak „Vizionara Srbije“ donirao je danas Gerontološkom centru vizire, neophodne da bi zaštita svih onih koji svakodnevno brinu o našim najstarijim sugrađanima bila na što većem nivou.
Gerontološki centar dobio donaciju vizira

Od samog početka epidemiološke krize „Vizionari Srbije“ počeli su da štampaju vizire i dele ih ustanovama širom naše zemlje.

- Grupisali smo se po gradovima, oformili timove i počeli da štampamo vizire od svog materijala. Do sada smo uradili oko 500 komada, koje smo isporučili ustanovama u Subotici, Somboru, Novom Kneževcu, Senti, Adi, Apatinu... – objašnjava Alen Gubičak u ime „Vizionari Subotice“ – Viziri idu prvenstveno medicinskim ustanovama, ali tu spada i Gerontološki centar. Rad na jednom viziru traje od dva do tri sata, u zavisnosti od štampača, a u subotičkom timu je nas 13 koji aktivno štampamo.

Zahvaljujući ovoj donaciji, svih 40 zaposlenih u Gerontološkom centru, koji su u stalnom kontaktu sa korisnicima, imaće kopletnu zaštitnu opremu.

- Oni su namenjeni medicinskim radnicima koji brinu o korisnicima i na ovaj način smo kompletirani sa zaštitom. U Gerontološkom centru mere zaštite i izolacije su uvedene još 13. marta,  kada nam je na sastanku u Pokrajinskoj vladi predočena cela situacija. Zatvorili smo ustanovu, ona je sigurna, a za razliku od privatnih domova gde su sada korisnici prepušteni sami sebi, u državnim domovima to ne može da se desi – poručuje Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, koji brine o 530 korisnika. – Ustanova se kompletno dezinfikuje svaki dan, od  danas je čuva Vojska Srbije i preduzete su sve mere da se naši korisnici osećaju sigurno. Ono što moram da napomenem je da nijednu reč zamerke nismo čuli od strane naših korisnika, da se ponašaju disciplinovano i za primer svima.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 3696
Povezane vesti
Povezane teme
Nenad Ivanišević gerontološki centar subotica gerontološki klub dudova šuma korona virus epidemija korona virusa
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.