Komentara: 6
Pregleda: 2848
Foto

Subotica spremna da deluje u vanrednim situacijama

23.12.2021. u 13:48h
Izvor: Subotica.com
Subotica ima sve elemete sistema smanjenja rizika od katastrofa i spremna je da deluje u vanrednim situacijama, zaključak je učesnika današnjeg skupa, na kojem je analizirana realizacija vežbe "Sistem 2021" u prostorijama Crvenog krsta.
Subotica spremna da deluje u vanrednim situacijama

Kroz video snimke vežbe "Sistem 2021", koja se održala 5. novembra na prostoru Vodozahvata u naselju Zorka, gde je simulirana vanredna situacija izazvana zemljotresom, usled kojeg je došlo do urušavanja objekta i curenja hlora, učesnici skupa imali su priliku da analiziraju i utvrde u kojem stepenu je njihova služba bila spremna da odgovori na ovaj zadatak. 

Po rečima Siniše Trajkovića, sekretara Crvenog krsta, uloga ove gradske organizacije u vanrednim situacijama je još jednom prepoznata i u potpunosti je bila ispunjena.

Subotica spremna da deluje u vanrednim situacijama- Naši volonteri i stručna saradnici, odnosno profesionalci, učestvovali su u pomoći pri evakuaciji stanovništva sa ugroženog područja, u humanitarnom zbrinjavanju i ukazivanju laičke prve pomoći, a bila je uključenja i Služba traženja i Služba psihosocijalne podrške, i mislim da smo svi potpuno odgovorili na svoje zadatke na vežbi - kazao je Trajković.

Uz Crveni krst, u vežbi su učestvovali Gradski štab za vanredne situacije, Sektor za vanredne situacije MUP-a, Policijska uprava Subotica, komunalna milicija, Dobrovoljno vatrogasno društvo, jedinica i poverenici civilne zaštite, JKP "Vodovod i kanalizacija", JP "Subotica-trans", Opšta bolnica, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje, a cilj vežbe je bio da se proveri stanje i uvežbaju sve snage sistema zaštite i spašavanja, istakao je Slobodan Banjanin, izvršilac na poslovima odbrane i vanrednih situacija u Gradskoj upravi.

Subotica spremna da deluje u vanrednim situacijama- Rezultati su pokazali da smo grad koji ima sve elemente spašavanja i da je vežba bila uspešna i mislim da bi svake godine bar jednom trebalo organizovati tako nešto - poručio je Banjanin.

U vežbi "Sistem 2021" su, pored Subotice, učestvovala još 23 grada i 26 opština.

Izvor: Subotica.com
Analiza vežbe "Sistem 2021" Analiza vežbe "Sistem 2021" Analiza vežbe "Sistem 2021" Analiza vežbe "Sistem 2021" Analiza vežbe "Sistem 2021" Analiza vežbe "Sistem 2021" Analiza vežbe "Sistem 2021" Analiza vežbe "Sistem 2021"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2848

Povezane vesti

Povezane teme

vanredna situacija

crveni krst subotica

dr siniša trajković

gradski štab za vanredne situacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.