Komentara: 6
Pregleda: 2450
Foto

Subotica spremna da deluje u vanrednim situacijama

23.12.2021. u 12:48h
Izvor: Subotica.com
Subotica ima sve elemete sistema smanjenja rizika od katastrofa i spremna je da deluje u vanrednim situacijama, zaključak je učesnika današnjeg skupa, na kojem je analizirana realizacija vežbe "Sistem 2021" u prostorijama Crvenog krsta.
Subotica spremna da deluje u vanrednim situacijama

Kroz video snimke vežbe "Sistem 2021", koja se održala 5. novembra na prostoru Vodozahvata u naselju Zorka, gde je simulirana vanredna situacija izazvana zemljotresom, usled kojeg je došlo do urušavanja objekta i curenja hlora, učesnici skupa imali su priliku da analiziraju i utvrde u kojem stepenu je njihova služba bila spremna da odgovori na ovaj zadatak. 

Po rečima Siniše Trajkovića, sekretara Crvenog krsta, uloga ove gradske organizacije u vanrednim situacijama je još jednom prepoznata i u potpunosti je bila ispunjena.

- Naši volonteri i stručna saradnici, odnosno profesionalci, učestvovali su u pomoći pri evakuaciji stanovništva sa ugroženog područja, u humanitarnom zbrinjavanju i ukazivanju laičke prve pomoći, a bila je uključenja i Služba traženja i Služba psihosocijalne podrške, i mislim da smo svi potpuno odgovorili na svoje zadatke na vežbi - kazao je Trajković.

Uz Crveni krst, u vežbi su učestvovali Gradski štab za vanredne situacije, Sektor za vanredne situacije MUP-a, Policijska uprava Subotica, komunalna milicija, Dobrovoljno vatrogasno društvo, jedinica i poverenici civilne zaštite, JKP "Vodovod i kanalizacija", JP "Subotica-trans", Opšta bolnica, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje, a cilj vežbe je bio da se proveri stanje i uvežbaju sve snage sistema zaštite i spašavanja, istakao je Slobodan Banjanin, izvršilac na poslovima odbrane i vanrednih situacija u Gradskoj upravi.

- Rezultati su pokazali da smo grad koji ima sve elemente spašavanja i da je vežba bila uspešna i mislim da bi svake godine bar jednom trebalo organizovati tako nešto - poručio je Banjanin.

U vežbi "Sistem 2021" su, pored Subotice, učestvovala još 23 grada i 26 opština.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 3 dana
Komentara: 6
Pregleda: 2450
Povezane vesti
Povezane teme
vanredna situacija crveni krst subotica dr siniša trajković gradski štab za vanredne situacije
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.