Komentara: 19
Pregleda: 6318
Foto

Pokazna vežba "Sistem 2021" i u našem gradu

05.11.2021. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
Pokazna vežba "Sistem 2021" i u našem gradu

Šta će se desiti ako se usled zemljotresa uruši objekat Vodozahvata na Zorci i dođe do širenja hlora, izuzetno štetnog gasa, te kako treba građani da reaguju, Subotičani su danas imali priliku da vide u okviru pokazne vežbe "Sistem 2021".

Najpre će radnici "Vodovoda" pokušati sami, a onda će zvati vatrogasce, a kako ima i povređenih, zvaće i ekipu Hitne pomoći. Pošto se hlor širi ka okolnim ulicama, Štab za vanredne situacije, koji inače zaseda u Gradskoj upravi, nalaže evakuaciju. JP "Subotica-trans" će svojim autobusima odvesti ugrožene iz ovog naselja u prihvatni centar - objasnio je Slobodan Banjanin iz Gradskog štaba za vanredne situacije Subotice.

Pokazna vežba "Sistem 2021" i u našem gradu

U operativno-taktičkoj vežbi subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja "SISTEM 2021", u vezi sa vanrednim događajima i situacijama, u našem gradu učestvovalo je oko stotinu ljudi. Kako smo mogli da vidimo, ukoliko zaista dođe do ovakve ili slične situacije, Subotičani mogu spremno da joj odgovore i spreče katastrofalne posledice.

- Što se zakonskih obaveza tiče imamo sve, štab, stručno-operativne timove, 38 specijalnih subjekata od posebnog značaja. Ako se slučajno desi, imamo sve da reagujemo na pravi način, imamo građevinske firme koje imaju operativu da nam pomognu, dobrovoljna vatrogasna društva koja asistiraju - poručio je Banjanin.

Pokazna vežba "Sistem 2021" i u našem gradu

Izvor: Subotica.com
Vežba reagovanja u vanrednim situacijama Vežba reagovanja u vanrednim situacijama Vežba reagovanja u vanrednim situacijama Vežba reagovanja u vanrednim situacijama Vežba reagovanja u vanrednim situacijama Vežba reagovanja u vanrednim situacijama Vežba reagovanja u vanrednim situacijama Vežba reagovanja u vanrednim situacijama
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 6318

Povezana vest

Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

sektor za vanredne situacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.