Komentara: 18
Pregleda: 7561

U petak vežba reagovanja u vanrednim situacijama, oglasiće se sirene

04.11.2021. u 11:47h
Izvor: Subotica.com
Operativno-taktička vežba subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja "SISTEM 2021", u vezi sa vanrednim događajima i situacijama, održaće se sutra (petak) na 50 loakcija u Srbiji. Oglasiće se sirene za uzbunjavanje.
U petak vežba reagovanja u vanrednim situacijama, oglasiće se sirene
Foto: Ilustracija

Vežbu organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova. Učestvovaće oko 8.000 ljudi, a cilj je da se prikaže trenutni stepen pripremljenosti i sinergija svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće.

Kako navode organizatori, vežba do sada nije izvođena u ovom formatu.

- Vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Srbiji, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou. Učesnici vežbe su pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje - objašnjavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Planirano je da se vežba održi istovremeno (u 10 časova) na 50 lokacija, u 24 grada i 26 opština na teritoriji Srbije. Što se tiče Subotice, vežba će se održati na protoru Vodozahvata 1, u Zorkinoj ulici. Vežba u okviru ove akcije održaće se i u Bačkoj Topoli, kod objekta Predškolske ustanove "Bambi" u Dunavskoj ulici.

Apeluje se na građane da izbegavaju mesta gde se održavaju najavljene vežbe, kao i da, bez obzira na sirene uzbune koje će se oglasiti, nastave svoje aktivnosti po planu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 7561

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.