Komentara: 16
Pregleda: 12808
Video

Subotica proslavlja Dan grada

01.09.2023. u 14:15h > 17:23
Izvor: Subotica.com
Svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj je zvanje Počasni građanin dodeljeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću a priznanja „Pro Urbe“ poslastičarnici „Pelivan“ i dr Nandoru Šemješiju, Subotica je danas proslavila Dan grada.
Subotica proslavlja Dan grada

Svečanoj sednici prethodili su nastup duvačkog orkestra i podizanje zastave sa amblemom Subotice na Gradsku kuću.

Današnja svečana sednica je istorijskog karaktera jer je najveće gradsko priznanje uručeno predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Subotica proslavlja Dan grada

- Mnogo toga sam naučio danas u Subotici. Imali smo mnogo hrabrosti da pre deceniju krenemo u proces koji se mnogima nije dopao, ali koji je danas deo istorije i naše budućnosti koju niko ne može da okrene u drugom smeru. Ako se pitate zašto je dugo stajala samo zastava Srbije, a danas i zastava Mađarske, to je bila moja ideja. To je samo pokazalo koliko je raznovrsnost Subotice naše blagoporučio je predsednik Vučić na svečanosti i pozdravio Ištvana Pastora, lidera SVM. – U Suboticu sam dolazio 18 ili 19 puta, nijedan predsednik države ili Vlade neće toliko doći. Nismo malo uradili. Jednu stvar koju niko ne može da nam oduzme, a to su fabrike koje su otvorene i da smo učestvovali u ključnim infrastrukturnim projektima. Subotica je naša veza sa srednjom Evropom i mora da ima najrazvijeniju infrastrukturu. Od Beograda do Budimpešte ćemo ići za 2 sata i 40 minuta. Napravićemo nešto novo, neviđeno na Horgošu. Pruga Baja-Segedin-Subotica je nešto što smo dogovarali. Za nas je veoma važno - Subotica je danas peti grad po veličini u Srbiji, a u njemu lepo mogu da žive Srbi, Mađari, Hrvati, Bunjevci... Subotica će biti sve bogatije mesto. Naše je da pokušamo da budemo drugačiji, da cenimo dela, ono što je urađeno, a to niko neće moći da nam oduzme. Počastvovan sam, ali neskromno da kažem, nadam se da sam lično doprineo razvoju Subotice. Ovo mi je teret više, znam da moram da opravdam očekivanja građana. Znam da još mnogo toga možemo zajednički da uradimo. Pozorište završavamo vrlo brzo, a onfa krećemo da radimo stadion koji će biti mnogo veći od prethodnog.

Za zvanje Počasni građanin predsednika Vučića predložio je prvi čoveg grada Stevan Bakić, koji se i ovom prilikom zahvalio na velikoj podršci u razvoju i napretku Subotice.

Subotica proslavlja Dan grada

- Po mom ličnom uverenju, koje deli većina u Srbiji, predsednik Vučić je jedan od najmudrijih i najboljih lidera koje je Srbija ikad imala, ima ga i, Bože zdravlja, imaće još dugo. Odluka skupštinske većine da se predsedniku Vučiću dodeli ovo priznanje poklapa se sa mišljenjem većine građana. To je znak poštovanja i zahvalnosti za veliki trud i doprinos na razvoju i prosperitetu grada i svih nas koji živimo u njemu – naglasio je gradonačelnik Bakić. – Ponosan sam što sam dobio priliku da budem deo tima na čijem čelu se nalazi predsednik Vučić, koji je Srbiji vartio dostojanstvo, nacionalni ponos i ugled u svetu.  Ponosan sam što smo uradili velike stvari za ovaj grad i učestvovali u mnogim događajima za boljitak naše Srbije. Imamo najveća ulaganja u Grad Suboticu sa viših nivoa vlasti i zato se zahvaljujem i predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću.

Predsednik Skupštine grada Balint Pastor podsetio je zbog čega je septembar važan u istoriji našeg grada i koji su to događaji u protekle 244 godine obeležili život grada.

Subotica proslavlja Dan grada

- U Subotici se realizuje nekoliko investicija, koje predstavljaj kapitalne projekte za Republiku Srbiju i svakako najveća infrastrukturna ulaganja u istoriji grada -  radovi na završetku izgradnje Narodnog pozorišta koji bi ostali fatamorgana na horizontu da vlada Aleksandra Vučića nije razumela 2014. godine argumentaciju SVM-a da je Subotica bez pozorišta samo palanka bez identiteta i da nije perkinuta praksa da od 2007. godine Republika nije opredelila ni dinara – istakao je Pastor i podsetio i na izgradnju “Ipsilon kraka”, Sinagoge i drugih investicija. – Zahvaljujući urađenom, iako grad pogranične geografije, Subotica više nije grad sa periferije. Realizovani projekti doneli su boljitak za građane, ali su vrednosti boljeg života ugrožene ako država ne može da jemči zaštitu najosnovnije potrebe, a to je bezbednost i sigurno okruženje. Ovom prilikom još jednom apelujem na državne organe da osiguraju mir i uslove za normalan i bezbedan život.

Snimak svečane sednice:

Izvor: Subotica.com

Predsednik Vučić u obilasku akva parka

Predsednik Vučić u obilasku akva parka Predsednik Vučić u obilasku akva parka Predsednik Vučić u obilasku akva parka Predsednik Vučić u obilasku akva parka Predsednik Vučić u obilasku akva parka Predsednik Vučić u obilasku akva parka Predsednik Vučić u obilasku akva parka Predsednik Vučić u obilasku akva parka
Pogledaj ostale fotografije

Svečana sednica povodom Dana grada

Svečana sednica povodom Dana grada Svečana sednica povodom Dana grada Svečana sednica povodom Dana grada Svečana sednica povodom Dana grada Svečana sednica povodom Dana grada Svečana sednica povodom Dana grada Svečana sednica povodom Dana grada Svečana sednica povodom Dana grada
Pogledaj ostale fotografije

Dan grada - podizanje zastave

Dan grada - podizanje zastave Dan grada - podizanje zastave Dan grada - podizanje zastave Dan grada - podizanje zastave Dan grada - podizanje zastave Dan grada - podizanje zastave Dan grada - podizanje zastave Dan grada - podizanje zastave
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 5 dana
Komentara: 16
Pregleda: 12808

Povezane vesti

Povezane teme

svečana sednica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.