Komentara: 5
Pregleda: 4108

Subotica nagrađena za uspešnu reformu javnih nabavki

12.04.2012. u 18:05h
Izvor: RTV Yueco
Objedinjenim javnim nabavkama moguće je uštedeti i 50% sredstava u odnosnu na pojedinačne nabavke za male korisnike, istaknuto je prilikom dodele još jednog priznanja subotičkoj lokaloj samoupravi. Uprava za javne nabavke nagradila je Grad Suboticu za uspešnu realizaciju projekta “Jačanje mehanizma odgovornosti u javnim finansijama”. Tokom ovog projekta, u gradskoj upravi je formiran odsek za javne nabavke, a zaposleni stekli znanja i veštine potrebne da bi se kroz javne nabavke dobile najpovoljnije ponude.
Subotica nagrađena za uspešnu reformu javnih nabavki

Povodom uspešnog učešća u projektu “Jačanje mehanizma odgovornosti u javnim finansijama” koji je sprovela Uprava za javne nabavke, subotičkoj gradskoj upravi je uručeno priznanje.

Učešćem u ovom projektu, u subotičkoj gradskoj upravi uveden je odsek za javne nabavke, zahvaljujući kojem su ostvarene uštede u procesu javnih nabavku. Konkretno, za nabavku objedinjene usluge osiguranja 30 subotičkh škola, umesto osiguranja svake ponaosob, ostvarena je ušteda od 50% u odnosu na raniji period, 4,5 miliona dinara, a ta cifra je iskorišćena za osiguranje istih škola od većeg broja rizika.

nagrada za reformu javnh nabavki

Odsek za javne nabavke u gradskoj upravi specijalizovan je za sprovođenje procesa javnih nabavki za potrebe direktnih budžetskih korisnika, ali može poslužiti i za potrebe indirektnih korisnika.

Projekat “Jačanje mehanizma odgovornosti u javnim finansijama” trajao je nekoliko godina. Pored Subotice, u realizaciji projekata učestvovalo je još nekoliko gradova u Srbiji. Ceo projekat realizovan je uz pomoć Programa za razvoj Ujedinjenih nacija.

nagrada za uspesnu reformu javnih nabavki

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 4108
Povezane teme

Grad Subotica

javne nabavke subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.