• Pregleda: 3695

Subotica nagrađena za uspešnu reformu javnih nabavki

Objedinjenim javnim nabavkama moguće je uštedeti i 50% sredstava u odnosnu na pojedinačne nabavke za male korisnike, istaknuto je prilikom dodele još jednog priznanja subotičkoj lokaloj samoupravi. Uprava za javne nabavke nagradila je Grad Suboticu za uspešnu realizaciju projekta “Jačanje mehanizma odgovornosti u javnim finansijama”. Tokom ovog projekta, u gradskoj upravi je formiran odsek za javne nabavke, a zaposleni stekli znanja i veštine potrebne da bi se kroz javne nabavke dobile najpovoljnije ponude.
Subotica nagrađena za uspešnu reformu javnih nabavki

Povodom uspešnog učešća u projektu “Jačanje mehanizma odgovornosti u javnim finansijama” koji je sprovela Uprava za javne nabavke, subotičkoj gradskoj upravi je uručeno priznanje.

Učešćem u ovom projektu, u subotičkoj gradskoj upravi uveden je odsek za javne nabavke, zahvaljujući kojem su ostvarene uštede u procesu javnih nabavku. Konkretno, za nabavku objedinjene usluge osiguranja 30 subotičkh škola, umesto osiguranja svake ponaosob, ostvarena je ušteda od 50% u odnosu na raniji period, 4,5 miliona dinara, a ta cifra je iskorišćena za osiguranje istih škola od većeg broja rizika.

nagrada za reformu javnh nabavki

Odsek za javne nabavke u gradskoj upravi specijalizovan je za sprovođenje procesa javnih nabavki za potrebe direktnih budžetskih korisnika, ali može poslužiti i za potrebe indirektnih korisnika.

Projekat “Jačanje mehanizma odgovornosti u javnim finansijama” trajao je nekoliko godina. Pored Subotice, u realizaciji projekata učestvovalo je još nekoliko gradova u Srbiji. Ceo projekat realizovan je uz pomoć Programa za razvoj Ujedinjenih nacija.

nagrada za uspesnu reformu javnih nabavki

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
Član51406 Odgovori
Пошто је једна награда?...Толико?...А навише?
CIRINELA Odgovori
Ono što treba znati da je Predrag Jovanovic već drugi mandat direktor Uprave za javne nabavke.
Izmenama Zakona o javnim nabavkama planirano je ukidanje Uprave za javne nabavke. Dakle više nema nagrada. Procenjuje se da je vrednost javnih nabavki u Srbiji oko četiri milijarde evra, a da bi uštede mogle da budu 20 do 30 odsto ako bi se nabavke efikasnije sprovodile i smenjila korupcija u toj oblasti. I na kraju, imate jedan put da pogodite čiji kadrovi su u upravi.
styx Odgovori
a gde su bili dosad sa ovakvim projektima?sete se svega pre izbora,pa titule,diplome,ja tebi,ti meni.....sada,kada je grad u dugovima do gushe?ma daaaj...))
Pravnik Odgovori
Glupost. U Subotici u većini slučajeva zna se unapred ko će da pobedi na tenderima, i ovi ljudi koji su sad preuzeli nagradu to tačno znaju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.