Komentara: 15
Pregleda: 5994

Subotica na sajmu investicija i nekretnina u Minhenu: Expo real 2012

08.10.2012. u 16:13h
Izvor: RTV
Grad Subotica i ove godine predstavlja svoje investicione potencijale na najvećem evropskom sajmu investicija i nekretnina "Expo real 2012", koji je počeo danas u Minhenu.
Subotica na sajmu investicija i nekretnina u Minhenu: Expo real 2012

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić ocenio je kao "izuzetno važno" da se Subotica predstavi na "ovako značajnom sajmu, kakav je sajam u Minhenu".

Kao komparativne prednosti, Dulić je naveo lokaciju Subotice koja se nalazi na Koridoru 10, zatim "atraktivno i infrastrukturno opremljeno zemljište", brzu administraciju po pitanju izdavanja dozvola i radno sposobno stanovništvo, sa radnim navikama u velikim sistemima.

"Subotica je svrstana među najprestižnije lokacije za investiranje u celom regionu, što potvrđuju činjenice da u Subotici investiraju renomirani Simens, Svarovski, Kalcedonija i Kontinental. Pored toga, ta imena potvrđuju da je Subotica, grad sa ekonomskom i političkom stabilnošću, sigurna za investiranje", rekao je Dulić.

Direktor "Slobodne zone Subotica" Saša Vučinić izjavio je da će se to preduzeće potruditi da na ovom sajmu animira investitore za iznajmljivanje slobodnih 1. 500 kvadrata prostora, koji je oslobođen selidbom nemačkom proizvođača mikromotora "Dunkermotorena" u novu, veću, fabričku halu.

Expo Real 2012

Expo Real 2012, 08.10.2012. foto: exporeal.net

"Subotica je prisutna na sajmu u Minhenu od početka novog investicionog ciklusa u gradu, a prvi kontakti sa nekima od investitora koji grade kapacitete ili već posluju u Subotici – načinjeni upravo na ovom sajmu", rekao je Vučinić.

Direktor javnog preduzeća "Privredno – tehnološki parkovi" Branko Guslov izjavio je da je zadatak tog preduzeća na ovom sajmu ostvarenje što većeg broja razgovora sa investitorima, posebno sa onima gde je već ranije ostvaren kontakt, kojima će biti prezentovan ostvareni napredak.

Osim toga, Subotica predstavlja i potencijale za ulaganje u turizmu, posebno na Paliću.

Subotička delegacija imaće danas u Privrednoj komori Bavarske susrete sa nemačkim privrednicima, dok je za sutra zakazan prijem u Gradskoj kući u Minhenu.

Subotica se predstavlja na štandu Srbije, među 1.700 izlagača iz 31 zemlje sveta, na ukupno 64.000 kvadratnih metara izložbenog prostora na minhenskom sajmu.

Uprkos ekonomskoj krizi, izlagača je za pet procenata više nego prethodne godine, a kako kažu domaćini, 15. sajam u Minhenu imaće i rekordan broj posetilaca jer će za tri dana, koliko sajam traje, izložbu posetiti više od 15.000 svetskih top menadžera iz oblasti ulaganja u nekretnine.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 5994

Povezane vesti

Povezane teme

Saša Vučinić

slobodna zona subotica

Park Palić

Goran Gabrić

Branko Guslov

Privredno tehnološki parkovi Subotica

Modest Dulić

slobodna zona mali bajmok

minhen

privlačenje stranih investicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.