• Pregleda: 1837

Nastavak dobre saradnje Subotice i Minhena

Delegacija grada Subotice juče je, u okviru posete sajmu investicija "Expo real 2012" u glavnom gradu Bavarske, imala prijem u Gradskoj kući u Minhenu.
Nastavak dobre saradnje Subotice i Minhena

Predstavnike lokalne samouprave Subotice primio je član Gradskog veća Minhena Kristian Miler sa saradnicima, članicom Gradske uprave za socijalna pitanja Marion Lih i članom Gradske uprave Hamidom Sijerčićem. U razgovoru sa gradonačelnikom Subotice u prethodnom mandatu Sašom Vučinićem, istaknuto je da uspešna saradnja sa Minhenom traje već 12 godina.

U tom periodu grad Mihnen izdvojio je značajnu pomoć za subotičke socijalne, zdravstvene i obrazovne ustanove, a deca iz našeg grada svake godine učestvovala su i na sportskim turnirima u glavnom gradu Bavarske koji im je bio domaćin.

Saradnja u pomenutim oblastima biće nastavljena, ali i proširena na ekonomsku sferu, rekao je Kristian Miler i dodao da će grad Minhen biti na usluzi Subotičanima u pronalaženju investitora iz Nemačke i stvaranju kontakata sa bavarskim firmama.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
ja Odgovori
Vucinicu, nedostajes svojim sugradjanima.
Hvala ti na svemu ucinjenom, ocekujemo tvoj povratak.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.