Komentara: 12
Pregleda: 4401

Subotica lider u oblasti socijalne zaštite

21.12.2015. u 15:53h
Izvor: Subotica.com
Tokom ove godine iz gradske kase za socijalnu zaštitu izdvojeno je oko 250 miliona dinara, odnosno pet odsto ukupnog budžeta, dok je od republike i donatora u naš grad stiglo još oko 100 miliona, što Suboticu svrstava među prve lokalne samouprave u ovoj oblasti.
Subotica lider u oblasti socijalne zaštite

 Izdavanja jesu velika, ali je i broj korisnika veliki i meri se desetinama hiljada ljudi. Primera radi, samo je oko sedam hiljada starijih od 65 godina kojima grad subvencioniše prevoz, na evidenciji Centra za socijlani rad je oko četiri hiljade korisnika novčane pomoći, a tu je još dosta davanja za ostale kategorije stanovništva.

- Kraj godine je idelana prilika da sumiramo rezultate šta smo radili u proteklom periodu, da predstavimo planove ali i da se zahvalimo svim saradnicima, pre svega Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, ustanovama, zaposlenima u socijalnoj zaštiti i nevaldinom sektoru, za koji kažemo da je druga noga našeg sistema – istakao je Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalna pitanja. - Više od sedamdeset šest miliona izdvojeno je za prevoz starijih od 65 godina u gradskom i prigradskom prevozu i po tome smo jedinstveni u zemlji. Imali smo i migrantsku krizu koju smo prevazišli na najbolji mogući način. Plan nam je da, ma kakvo bude stanje u budžetu, izdvajanja za socijalnu zaštitu ne smanjujemo.

Subotica lider u oblasti socijalne zaštite

Ono sa čime se Subotica može ponositi je i činjenica da su sve odluke vezane za socijalnu zaštitu u Skupštini grada donete jednoglasno, bez političkih razmirica i podela.

Današnjem skupu posvećenom rezultatima u oblasti socijalne zaštite prisustvovao je i Nenad Ivanišević, državni sekretar u ministarstvu rada, koji je pohvalio aktivnosti lokalne samouprave, naročito za vreme migrantske krize.

- Vlada Srbije i Ministarstvo rada su do sada oko sto miliona dinara uložili za realizaciju projekata u Subotici, a tu je i veliki iznos, oko sto hiljada evra koji je donirala nemačka Vlada za izgradnju prihvatnog centra za migrante. Plan za narednu godinu je proširenje kapaciteta u Domu „Kolevka“ za smeštaj maloletnih migranata bez roditeljskog stajanja, renoviranje Doma zdravlja, nadamo se proširenju kapaciteta Gerontološkog centra, a do kraja godine doniraćemo jedno vozilo Centru za socijalni rad – najavio je Nenad Ivanišević.

Izvor: Subotica.com
Subotica lider u oblasti socijalne zaštite Subotica lider u oblasti socijalne zaštite Subotica lider u oblasti socijalne zaštite Subotica lider u oblasti socijalne zaštite Subotica lider u oblasti socijalne zaštite Subotica lider u oblasti socijalne zaštite Subotica lider u oblasti socijalne zaštite Subotica lider u oblasti socijalne zaštite
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 4401
Povezane teme

Nenad Ivanišević

socijalna zaštita

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.