Komentara: 8
Pregleda: 8363
Foto

Subotica dobila veštačku stenu, najvišu takve vrste u Srbiji

12.12.2015. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
Subotica je nakon godinu dana rada i zahvaljujući brojnim donacijama konačno dobila veštačku stenu, koja je trenutno najviša stena u zatvorenom prostoru, na teritoriji Republike Srbije. Ona se nalazi u holu Osnovne škole "Jovan Mikić".
Subotica dobila veštačku stenu, najvišu takve vrste u Srbiji

Same dimenzije veštačke stene su 10 puta 10 metara, a sa svim previsima, i detaljima ima površinu od 110 kvadratnih metara.

Sama stena je bezbedna za upotrebu što dokazuje Izveštaj o izvršenom testiranju konstrukcije pod opterećenjem koji je izdao Građevinski fakultet u Subotici. Svečano otvaranje veštačke stene je održano danas u Osnovnoj školi "Jovan Mikić", kada se i održala završna svečanost Državnog prvenstva u sportskom penjanju. Nakon dodele priznanja održalo se takmičenje "Otvoreno prvenstvo Vojvodine" u disciplinama bolder, brzinsko i težinsko penjanje.

Subotica dobila veštačku stenu, najvišu takve vrste u Srbiji

- "Dobili smo veštačku stenu na kojoj se mogu održavati brzinska i težinska takmičenja. Ovakva veštačka stena će znatno unaprediti uslove za treninge takmičenja u Subotici i celoj zemlji i na njoj će se održavati takmičenja u težinskom i brzinskom penjanju i državnog i međunarodnog nivoa. Na ovaj način naš grad dobija jedan novi i interesantan sadržaj a sportsko penjačka sekcija ŽPK Spartak dobija mnogo bolje uslove za trening .“ - izjavio je Iso Planić, predsednik Planinarskog saveza Srbije.

Planinarski klub "Spartak" veoma uspešno funkcioniše uz stalni porast članova, tako da ih trenutno broji preko 400 članova svih kategorija. Jedna od najatraktivnijih sekcija u okviru kluba je Sportsko–penjačka sekcija.

Izvor: Subotica.com
Puštanje u rad veštačke stene za sportske penjače Puštanje u rad veštačke stene za sportske penjače Puštanje u rad veštačke stene za sportske penjače Puštanje u rad veštačke stene za sportske penjače Puštanje u rad veštačke stene za sportske penjače Puštanje u rad veštačke stene za sportske penjače Puštanje u rad veštačke stene za sportske penjače Puštanje u rad veštačke stene za sportske penjače
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 8363

Povezana vest

Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

veštačka stena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.