• Pregleda: 3973

Izgrađena veštačka stena za sportsku sekciju penjača

Železnički planinarski klub Spartak odnosno penjačka sekcija kluba izgradili su novu veštačku stenu koja je postavljena u holu Osnovne škole "Jovan Mikić".
Izgrađena veštačka stena za sportsku sekciju penjača

Velikim zalaganjem rukovodstva kluba, penjača i uprave škole,  projekat je realizovan i Subotica je bogatija za veštačku stenu  koja je najviša u državi u zatvorenom prostoru,  dimenzija  10x10 metara i sa svim previsima i detaljma ima površinu od 110 metara kvadratnih.

Pored novoizgrađene u Subotici postoje i manje veštačke stene koje su aktivne u Politehničkoj školi, Osnovnoj školi „Majšanski put“ kao i veštačku stenu za treniranje u letnjim uslovima na Paliću.

- "Dobili smo veštačku stenu na kojoj se mogu održavati brzinska i težinska takmičenja. Ovakva veštačka stena će znatno unaprediti uslove za treninge takmičenja u Subotici i celoj zemlji i na njoj će se održavati takmičenja u težinskom i brzinskom penjanju i državnog i međunarodnog nivoa. Na ovaj način naš grad dobija jedan novi i interesantan sadržaj a sportsko penjačka sekcija ŽPK Spartak dobija mnogo bolje uslove za trening .“ - izjavio je Iso Planić, predsednik Planinarskog saveza Srbije.

Veštačka stena ima 9 osiguravališta na vrhu, zahvaljujući kojima se istovremeno  mogu penjati 4 penjača na visinu od 10,3 metara. Svečano otvaranje veštačke stene zakazano je u subotu od 9h nakon čega će započeti državno prvenstvo u brzinskom i težinskom penjanju gde sportsko penjačka sekcija Železničkog planinarskog kluba Spartak očekuje zapažene rezultate.

Ove godine sportsko penjačka sekcija je dala 3 državna prvaka Saru Pirnat (junorska kategorija u borderu), Sergeja Žeželja (kadetska kategorija) i Noru Bognar (kadetska kategorija u disciplini penjanje na veštačku stenu), ali i ostvarila brojne uspehe na domaćim i međunarodnim penjačkim takmičenjima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
B. Odgovori
E, bas je to falilo u Subotici. Interesovaceme iskoriscenost za mesec dana.
Cestitka Odgovori
Bravo ,hvala svima donatorima I izvodjacima .Cestitke takmicarima.Mislite I na nas neuke,otvorite casove za pocetnike .
ziza Odgovori
Jos jedna lepa vest, jer covek u zivotu stremi ka visinama (ovde cak i bukvalno). Svim korisnicima lak pohod do vrha.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.