• Pregleda: 4448

Subotica dobila Kongresni centar

Subotica dobila Kongresni centar

Kongresni biro Srbije je Suboticu prepoznao kao moguću destinaciju za razvoj kongresnog turizma. Pored Beograda i Novog Sada, potencijal za razvoj kongresnog turizma imaju još Zlatibor i Kopaonik. U Hotelu Galerija održana je prezentacija projekta kongresnog biroa koji su zajednički realizovali Turistička organizacija grada Subotica i Kongresni biro Srbije uz podršku USAID-a. Prezentacija nosi naziv “Meet in Subotica” i hotelijerima i drugim zaposlenima u turizmu su predstavljene brošure sa ponudom Subotice i Palića.

Cilj kongresnog centra u Subotici je da ubedi posetioce da u našem gradu održe svoj svoj skup. Štampane su dve brošure o ponudi Subotice i Palića na srpskom i engleskom jeziku, a u planu je i na mađarskom. Kongresni biro Subotice postoji u okviru Turističke organizacije.

Kongresni biro se bavi poslovima koordinisanja ugostiteljskih objekata i institucija koje organizuju velike kongrese, poseduje bazu podataka velikih kongresa i u mnogome će da olakša rad hotelijerima na uspostavljanju saradnje i komunikaciju.Kongresni biro Srbije osnovan je 2007.godine i tada je Srbije zauzima 69-to do 72 mesta u svetu, a prošle godine 43.

Turistička organizacija grada Subotice prošle godine je pokrenula inicijativu za razvoj konkurentnosti i u saradnji sa Kongresnim biroom Srbije počela da realizuje projekat Uspostavljanja i razvijanja kongresnog sektora u Subotici.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
Ivan Odgovori
A gde je kongresni centar?
Gde moze da se organizuje kongres sa 300 zvanica?
niki Odgovori
:)
Marinko Odgovori
kadar sve gori za goreg.strasno!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.