Komentara: 17
Pregleda: 4554

Štrajk u službi za katastar

22.10.2012. u 18:55h
Izvor: RTV Yueco
Služba za katastar nepokretnosti Subotice od danas je u štrajku. Ovu odluku doneo je Republički geodetski zavod, što znači da će 2500 zaposlenih u zavodu, u gradovima i opštinama širom Srbije, uskratiti svoje usluge korisnicima sve do ispunjenja njihovih zahteva. Razlog štrajka je najavljeno smanjenje plata svih zaposlenih za 30 odsto, nakon primene seta finansijskih zakona koji su usvojeni krajem septembra.
Štrajk u službi za katastar

Robert Kiš došao je iz Mađarske kako bi u službi za katastar nepokretnosti obavio neophodne obaveze. Umesto rešenih obaveza, Robeta i njegovog prijatelja zateklo je obaveštenje o razlozima štrajka, na zaključanim ulaznim vratima.

Po rečima predsednika sindikata službe za katastar nepokretnosti Subotica, Nedeljka Ćulumovića prosečna plata radnika sa završenom srednjom školom zaposlenom u službi, je između 38 i 42 hiljade dinara. Primenom novog seta zakona radnicima će biti smanjena plata za čitavih 10 hiljada dinara. Iz tog razloga sindikati su odlučili da stupe u štrajk.

Štrajk zaposlenih će trajati do ispunjenja ova dva zahteva, što bi prema rečima sindikalaca trebalo da bude već ove nedelje. Zaposleni se izvinjavaju svim građanima koji trpe posledice zbog njihovog poteza, ali kako kažu, ovo je jedini način da se izbore za svoja prava.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 4554

Povezana vest

Povezane teme

katastar nepokretnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.