Komentara: 9
Pregleda: 5808
Foto

Stotinjak subotičke dece obolelo od dijabetesa

16.11.2014. u 11:25h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje “Plavo srce 024” obeležilo je Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Procenjuje se da oko 100 dece je obolelo u Subotici od dijabetesa koji se smatra “tihim ubicom”. Tim povodom juče su u prostorijama udruženja održane radionice sa decom i roditeljima, a na trgu u 12 časova su pušteni plavi baloni.
Stotinjak subotičke dece obolelo od dijabetesa

"Plavo srce 024" je osnovano pre godinu dana i to na inicijativu roditelja koji su osetili potrebu da pomognu deci i omladini sa dijabetesom. Članovi udruženja su i deca od 6 meseci, ali i omladina do 26 godina.

Ciljevi udruženja su: edukacija i prevencija dece i omladine obolele od dijabetesa melitus 1, edukacija roditelja i građana, a posebno dece i mladih o značaju pravilne i zdrave ishrane, kao i skretanje pažnje javnosti na probleme sa kojima se susreću osobe obolele od dijabetesa.

Grad je pomogao akciju tako što je proteklih dana Gradska kuća bila osvetljena plavim svetlima.

Stotinjak subotičke dece obolelo od dijabetesa

Izvor: RTV Yueco
Obeležavanje Dana borbe protiv dijabetesa Obeležavanje Dana borbe protiv dijabetesa Obeležavanje Dana borbe protiv dijabetesa Obeležavanje Dana borbe protiv dijabetesa Obeležavanje Dana borbe protiv dijabetesa Obeležavanje Dana borbe protiv dijabetesa Obeležavanje Dana borbe protiv dijabetesa Obeležavanje Dana borbe protiv dijabetesa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5808

Povezana vest

Povezane teme

dijabetes

dijabetičari

svetski dan borbe protiv dijabetesa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.