Komentara: 29
Pregleda: 7715

Stiže pomoć migrantima u Subotici i Kanjiži

22.07.2015. u 18:53h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela konkretne zaključke o upućivanju pomoći Organizacijama Crvenog krsta u Kanjiži i Subotici.
Stiže pomoć migrantima u Subotici i Kanjiži

Pokrajinskoj vladi, Pokrajinskom štabu za vanredne situacije, obratio se Crveni krst Vojvodine, nakon sastanka sa predstavnicima lokalnih samouprava u Subotici i Kanjiži, radi pružanja humanitarne pomoći u zbrinjavanju stranih migranata, čiji broj se stalno povećava.

Tim povodom, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, nakon razmatranja informacije o ovom problemu koju je sačinio Pokrajinski sekretarijat za privredu, donela konkretne zaključke o upućivanju pomoći u ove dve opštine.

Organizacijama Crvenog krsta u Kanjiži i Subotici dostaviće se voda za piće, hrana i sredstva za higijenu: 40.000 flaširane mineralne vode, 500 litara sredstava za dezinfekciju, 500 litara šampona, 180 litara tečnog sapuna, 2.000 četkica za zube i više od četiri hiljade konzervi pileće paštete, pilećeg paprikaša i goveđeg gulaša. Radi se o robi koju su preduzeća - korisnici sredstava za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija stavila na raspolaganje. Pored toga, ukoliko se ukaže potreba, uputiće se i pomoć iz robnih rezervi AP Vojvodine: brašno, mesni proizvodi, deterdžent za veš i drugi potrebni artikli, navodi se u Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 7715

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

migranti

ilegalni migranti

izbegla i raseljena lica

izbeglice

pokrajinska vlada

pomoć za izbegla i raseljena lica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.