Komentara: 28
Pregleda: 5815

Sutra postavljanje mobilnih toaleta i tuševa na prostoru stare ciglane

23.07.2015. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Na prostoru stare ciglane u Subotici sutra će započeti postavljanje osam mobilnih hemijskih toaleta, dok će veliki kontejneri sa umivaonicima i tuševima biti postavljeni čim lokalne vlasti obezbede neophodne priključke na vodovodnu, kanalizacionu i električnu mrežu.
Sutra postavljanje mobilnih toaleta i tuševa na prostoru stare ciglane

Broj ilegalnih migranata koji prolaze kroz Srbiju drastično raste. Svakog dana više od 300 migranata iz Sirije, Avganistana, Pakistana i drugih zemalja, bežeći od rata i bede, na svom putu ka Evropskoj uniji, prolaze kroz Srbiju i smeštaju se u neposrednoj blizini deponije u Subotici, na prostoru stare ciglane, na dvadesetak kilometara od mađarske granice, boraveći u ekstremno nehumanim i nehigijenskim uslovima.

S ciljem da se poboljšaju osnovni higijenski uslovi migranata i spreči pojava i širenje bolesti, nemačka humanitarna organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) je izdvojila sopstvena sredstva za instalaciju osam mobilnih toaleta i dva sanitarna kontejnera kako bi se zadovoljile osnovne higijenske potrebe na terenu.

Postavljanju toaleta i drugih mobilnih higijenskih objekata sutra će prisustvovati gradonačelnik Subotice Jene Maglai i Nenad Ivanišević državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 5815
Povezane vesti
Povezane teme
Nenad Ivanišević jene maglai migranti ilegalni migranti izbegla i raseljena lica izbeglice pomoć za izbegla i raseljena lica subotička ciglana
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.