Komentara: 7
Pregleda: 4210

Humanitarne organizacije pomažu migrantima

16.07.2015. u 04:19h
Izvor: Subotica.com
Međunarodne humanitarne organizacije iz Švajcarske i Nemačke, u saradnji sa Radnom grupom za rešavanje problema migracionih tokova Vlade Srbije, pomoći će migrantima u Kanjiži i Subotici.
Humanitarne organizacije pomažu migrantima

U Subotici će se raditi na uređenju prostora stare Ciglane, dok će se u Kanjiži urediti prostor u dvorištu policijske stanice i napravi privremeni centar, gde boravi najveći broj migranata.

- U razgovoru sa čelnicima kanjiške opštine dogovoreno je da sena tom prostoru naprave objekti gde će migranti imati uslove za ličnu higijenu, gde će im biti ukazana lekarska i pravna pomoć – objašnjava Nenad Ivanišević, državni sekretar u ministarsvu rada i dodaje da je Kanjiži uručena pomoć od 5.000 litara sredstva za dezinfenkciju. – Što se Subotice tiče, urediće se i očistiti prostor ciglane, napraviće se toaleti, a deo sredstava biće uložen i u proširivanje kapacitta za smeštaj maloletnih migranata u Domu „Kolevka“.

Humanitarne organizacije pomažu migrantima

Procene su da će posao u Kanjiži koštati oko 30.000 evra, dok će u Suboticu, u prvi mah, stići pomoć u iznosu od 20.000 evra.

U ciglani svakodnevno boravi više desetina migranata iz azijskih i afričkih zemalja, kojima je jedini cilj da se domognu neke od zemalja Evropske unije.

- Situacija je stabilna i pod kontrolom. Ljudi koji su ovde žele da što pre stignu do granice i tvrde da je najavljena ograda u tome neće zaustaviti – dodaje Ivanišević. – Mi smo tu da im pomognemo. Srbija nkada  nije gradila zidove i okretala glavu od onih kojima je potrebna pomoć, pa neće ni sada.

Izvor: Subotica.com
Humanitarne organizacije pomažu migrantima Humanitarne organizacije pomažu migrantima Humanitarne organizacije pomažu migrantima Humanitarne organizacije pomažu migrantima Humanitarne organizacije pomažu migrantima Humanitarne organizacije pomažu migrantima Humanitarne organizacije pomažu migrantima Humanitarne organizacije pomažu migrantima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4210

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.