• Pregleda: 3601

Humanitarne organizacije pomažu migrantima

Međunarodne humanitarne organizacije iz Švajcarske i Nemačke, u saradnji sa Radnom grupom za rešavanje problema migracionih tokova Vlade Srbije, pomoći će migrantima u Kanjiži i Subotici.
Humanitarne organizacije pomažu migrantima

U Subotici će se raditi na uređenju prostora stare Ciglane, dok će se u Kanjiži urediti prostor u dvorištu policijske stanice i napravi privremeni centar, gde boravi najveći broj migranata.

- U razgovoru sa čelnicima kanjiške opštine dogovoreno je da sena tom prostoru naprave objekti gde će migranti imati uslove za ličnu higijenu, gde će im biti ukazana lekarska i pravna pomoć – objašnjava Nenad Ivanišević, državni sekretar u ministarsvu rada i dodaje da je Kanjiži uručena pomoć od 5.000 litara sredstva za dezinfenkciju. – Što se Subotice tiče, urediće se i očistiti prostor ciglane, napraviće se toaleti, a deo sredstava biće uložen i u proširivanje kapacitta za smeštaj maloletnih migranata u Domu „Kolevka“.

Procene su da će posao u Kanjiži koštati oko 30.000 evra, dok će u Suboticu, u prvi mah, stići pomoć u iznosu od 20.000 evra.

U ciglani svakodnevno boravi više desetina migranata iz azijskih i afričkih zemalja, kojima je jedini cilj da se domognu neke od zemalja Evropske unije.

- Situacija je stabilna i pod kontrolom. Ljudi koji su ovde žele da što pre stignu do granice i tvrde da je najavljena ograda u tome neće zaustaviti – dodaje Ivanišević. – Mi smo tu da im pomognemo. Srbija nkada  nije gradila zidove i okretala glavu od onih kojima je potrebna pomoć, pa neće ni sada.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
neverni stanovnik Odgovori
Zasto mi je prva misao da ce naci nacin da se i ovde "ogrebu"? Tuzno.......
dylan Odgovori
.....stizu polako jos oko 2 milijuna,pa evo prilike za svakodnevno slikanje.
Saban Odgovori
Zbog ovakvih dzabalebarosa koji ceo zivot zive od tudjih para i dolaze ovamo...
ffilozoff Odgovori
Napravite toalete prvo nama u SUBOTICI,jer u npr. centru skoro nikad ne radi ni jedan toalet ili ih nema,a pricate o velikom broju turista?? A sad o temi-Azilantima treba pomoci-slazem se,ali ih i dobro procesuirati...nemojte zaboraviti da oni dolaze sa ratnih podrucja... Ja gledam malo u sirinu,pa sta ako je tu ubaceno i terorista?/ Nije nista SLUCAJNO!! A prete BALKANU,bas sa tih prostora! A u Madjarskoj polako pocinju pljacke...15.07.nema parka,da ih nije bilo,pa su cak i na Prozivci bili u parku iza pijace...PAMET u glavu!!!
Celt Odgovori
Znaci jesam za to da im se pomogne ali ovo je licemerno. Imamo mi i nase siromasne ali ono.
Sojic Odgovori
Ako srede ciglanu možda i proradi ili će joj skočiti Cena prodaje.
Ada Odgovori
Naravno, samo vi pomazite migrantima pa da ih fino udomimo, damo im posao u firmama za male pare a mi da zivimo u podstanarima i da budemo nezaposleni. Samo sirotima da bude dobro jer ipak smo mi Srbija
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.