Komentara: 41
Pregleda: 9466

Stipić: Donacija nije sporna, planirane su druge aktivnosti koje nisu dogovorene

27.08.2021. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
Povodom situacije sa donacijom o kojoj smo juče izveštavali, oglasila se i OŠ "Ivan Milutinović" pisanim odgovorom. S obzirom da nismo (mediji) bili u prilici da čujemo obrazloženje zbog čega nije primljena dogovorena donacija, u nastavku prenosimo zvaničan odgovor koji nam je dostavljen, u celosti.
Stipić: Donacija nije sporna, planirane su druge aktivnosti koje nisu dogovorene

U nastavku je odgovor koji je potpisao direktor OŠ "Ivan Milutinović" Ivan Stipić, koji nam je dostavljen tokom prepodneva. Izveštaj sa neuspelog uručenja donacije pročitajte u povezanoj vesti.

* * * * *

Veoma nam je žao što se humanitarna akcija Matematičke gimnazije škola od posebnog nacionalnog značaja i interesa iz Beograda, koja je predviđala donaciju pet računara našoj školi, morala odložiti zbog aktuelnih dešavanja koja su u pripremama bacila političku senku na obrazovno-vaspitni gest.

Donacija je dogovorena sa beogradskom školom koja je u obavezi prema donatoru pokloniti računare, nije dogovarana nikakva tribina i razgovori sa roditeljima grada Subotice. Predviđeno je da će predstavnici naše škole, članovi Saveta roditelja, Školskog odbora i nastavnika, dočekati profesore i direktoricu škole i zahvaliti se na donaciji.

U protekla dva dana na društvenim mrežama masovno su pozivani roditelji Grada Subotice u našu školu, radi prisustva na sledeći način: „Ko god želi da se upozna i širi vidike vezane za obrazovanje..., prof Kavčić dolazi, potrebna mu je podrška jer ga izdavačka kuća Klett i država „ozbiljno pritiskaju"...,jer je nakon oficijelnog dela u školi predviđeno druženje sa roditeljima". Ostaje nepoznato odakle informacija o vremenu dolaska gostiju i slobodi da se neko poziva u državnu ustanovu bez ikakvog pitanja.

Zbog aktuelene epidemiološke situacije i propisanih pravila ponašanja u školi, radi sprečavanja širenja COVID19, škola nije mogla preuzeti rizik masovnog okupljanja.

Ukoliko roditelji žele da šire vidike vezane za obrazovanje, potrebno je organizovati skup na tu temu sa odgovarajućim institucijama, a ne zloupotrebiti događaj humanitarne donacije računara školi. Odgovornost ovog događaja je na onima koji su ra pokušali zloupotrebiti i okupljali se ispred naše škole.

Direktorka Matematičke gimnazije je zamoljena da ne donosi donaciju zbog situacije 26.8.2021. godine, oko 10 i 30 časova, kad je još bila u Beogradu.

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 9466

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.