Komentara: 146
Pregleda: 50108
Foto

Stevan Bakić novi gradonačelnik Subotice, zamenik Imre Kern

21.08.2020. u 14:29h > 16:45
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada potvrđen je novi saziv Gradskog parlamenta, a nakon proširenja Dnevnog reda odbornici su izglasali Stevana Bakića za gradonačenika Subotice, odnosno njegovog zamenika Imre Kerna. Novi gradonačelnik je izabrao članove njegovog tima, odnosno kadrovska rešenja u Gradskom veću.
Stevan Bakić novi gradonačelnik Subotice, zamenik Imre Kern

Novi predsednik Skupštine je Balint Pastor na predlog Saveza vojvođanskih Mađara. Shodno poslovniku dnevni je proširen i na današnjoj sednici izabran je i gradonačelnik Subotice, njegov zamenik i članovi Gradskog veća.

Stevan Bakić, biografija - OBRAZOVANJE: Diplomirani ekonomista (Fakultet za uslužni biznis, Sremska Mitrovica - 2006.), profesor fizičke kulture (Fakultet fizičke kulture, Niš - 2002.), viši sportski trener (Viša škola za sportske trenere, Beograd - 1999.), Ekonomska srednja škola  (Titograd / Podgorica - 1985.). RADNO ISKUSTVO: Elektrovojvodina ED SUbotica (direktor ogranka 2014-2020., šef službe za javnu nabavku 2008-2014.), Studentski centar (2006-2008.), Carinarnica Subotica (1991-2003.), Carinarnica Jasenica (1987-1991.). JEZICI: Engleski - srednji nivo, Nemački - srednji nivo.

Gradonačelnik Subotice biće Stevan Bakić, sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu", dok je za njegovog zamenika izabran Imre Kern (SVM). Predlog za gradonačelnika dala je odbornička grupa SNS, shodno najboljim rezultatima u lokalu na nedavno održanim izborima, što su koalicioni partneri iz SNS-a, SPS-a i SBB-a podržali, a četiri odbornika su bila protiv.

- Velika je čast i privilegija,  a i velika odgovornost biti gradonačelnik Subotice i zahvaljujem se SNS i predsedniku Aleksandru Vučiću koji su mi ukazali poverenje da u narednom periodu vodim grad i trudiću se da to opravdam – rekao je Stevan Bakić neposredno posle izbora. – Pred nama je dosta posla, da završimo započete i realizujemo nove projekte, kao što su kompletna obnova Opšte bolnice, Gradskog stadiona, da završimo izgradnju Akva parka na Paliću i zgrade Narodnog pozorišta, da privučemo nove investitore i otvorimo nova radna mesta, odnosno da nastavimо kontinuitet koji je započeo Bogdan Laban.

Stevan Bakić novi gradonačelnik Subotice, zamenik Imre Kern

Zahvalivši se odbornicima koji su ga izabrali i sugrađanima koji su podržali listu „Aleksandar Vučić – za našu decu“,  novi gradonačelnik je u svom ekspozeu podsetio na sve što je urađeno u prethodne četiri godine na privrednom, kulturnom sportskom i infrastrukturnom razvoju našeg grada.

- Rad gradonačelnika Labana i njegovog tima odlikovala je, između ostalog, posvećenost završetku započetih projekata poput izgradnje „Ipsilon“ kraka i adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, na njegovu inicijativu Subptica je dobila novu fontanu u centru grada. Planirano ne bi moglo da se ostvari bez nesebične podrške svih nivoa vlasti – poručio je Bakić, podsetivši da je „Ipsilon“ krak završen posle tri decenije i da je u njega uloženo 2.8 milijardi dinara. – Novo gradsko rukovodstvo će najviše energije usmeriti na privlačenje novih investicija, širenje Privredne zone i očuvanje postojeći i otvaranje novih radnih mesta. Među prioritetima biće adaptacija i rekonstrukcija školskih objekata, investiraćemo u izgradnju saobraćajne i sportske infrastrukture, a ulagaće se i u poljoprivredu, zdravstvo, socijalnu zaštitu, kulturu, razvoj vodovodne i kanalizacione mreže.

Stevan Bakić novi gradonačelnik Subotice, zamenik Imre Kern

Stevan Bakić

Posebnu pažnju, po njegovim rečima, imaće najstariji sugrađani kako bi imali dostojanstvenu starost, a u fokusu će biti i mladi kojima treba obezbediti posao i zadržati u gradu.

- Subotica će i ubuduće biti veliko gradilište. Aktivnosti će biti usmerene na završetak izgradnje Akva parka na Paliću i zgrade Narodnog pozorišta, realizaciju projekta „Zaštita biodiuverziteta jezera Palić i Ludaš“, a krenuće se u rekunstrukciju Opšte bolnice, Doma za decu „Kolevka“ i Gradskog stadiona – najavio je Bakić. – Pred nama je i redefinisanje strategije lokalnog održivog razvoja, kao osnovnog plana razvoja grada koji treba da se prilagodi realnosti. Cilj je stavaranje novih zona u industriji, posebno u definisanju zona za prehrambenu i prerađivačku industriju, kao i subvencionisanje preduzeća koaj otvaraju nove ili proširuju postojeće kapacitete. Jedan od prioriteta u poljoprivredi biće sređivanje podataka u katastru sa akcentom  na poljprivredno zemljište u javnoj svojini Republike Srbije, a u planu je pokretanje postupka komesacije radi ukrupnjavanja funkcionalnih celina i postizanje što ekonomičnije poljopriredne proizvodnje. Fokusirali bi se na inspekcijski nadzor i vođenje „knjige polja“ sa naglaskom da se podaci unose u objedinjeni informacioni sistem, kao i izradu katastra atarskih puteva sa ciljem njihovog plankog uređenja, uređenje kanalskog sistema i izmenu sistema za odbranu od elementarnih nepogoda.

Stevan Bakić novi gradonačelnik Subotice, zamenik Imre KernIako je u zdravstvu urađeno mnogo, posebno u sistemu preventivne zdravstvene zaštite i opremanju bolnice, Doma zzdravlja i ambulanti i tu ima dosta posla.

- Verujemo da će Opšta bolnica posle rekonstrukcije biti među najboljima u zemlji. Sredstvima Pokrajinske vlade od 22 miliona i Grada Subotice od četiri miliona finansirana je izrada projektno-tehničke dokumentacije, dok će u njenu kompletnu obnovu biti uloženo oko 40 miliona evra koje je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije – istakao je Bakić. – Na reprezentativnom nivou biće i Gerontološki centar i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, koja će uskoro dobiti potpuno  novi izgled i u koju će biti uloženo oko 800 diliona dinara.  Nastavićemo sa rekonstrukcijom postojećih i izgradnjom novih objekata predškolske ustanove, školskih objekata, poboljšanju uslova obrazovanja, izgradnjom sporske infrastrukture i u granicama mogućnosti pomoći sportske klubove. Renoviranje Gradskog stadiona je najveći sportski projekat koji ćemo realizovati uz pomoć  Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, biće to moderan stadion, četvrte kategorije, kapaciteta 8830 mesta, gde će se odigravati utakmice međunarodnog ranga. Nastaviće se na uređenju Palića kao turističke destinacije, a nastavićemo da podržavamo manifestacije koje promovišu naš grad. Očekuje nas i dolazak nemačke kompanije „Bojsen“, koji gradi halu površine 40.000 kvadrata i to je najveća strana investicija vredna oko 65 miliona evra, koja će zaposliti više do 500 radnika.

NOVI ČLANOVI GRADSKOG VEĆA

Novi gradonačelnik upoznao je javnost sa svojim novim timoм, odnosno kadrovskim rešenjima u vođenju resora u Gradskoj upravi, a to su:

Čila Goli - oblast komunalnih delatnosti i razvoja
Srđan Samardžić - oblast privrede
Hajnalka Bognar Pastor - oblast poljoprivrede
Miloš Nikolić - oblast obrazovanja i kulture
Ilija Đukanović - oblast socijalne zaštite i zdravstva
Nataša Aleksić - oblast sporta i omladine
Hargita Erči - oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje

Konstitutivna sednica održana je u skladu sa  propisanim epidemiološkim merama i u fer i demokratskoj atmosferi. Po njenom završetku usledila je primopredaja dužnosti novoizabranom predsedniku Skupštine.

Stevan Bakić novi gradonačelnik Subotice, zamenik Imre Kern

Izvor: Subotica.com
Konstitutivna sednica Skupštine grada Konstitutivna sednica Skupštine grada Konstitutivna sednica Skupštine grada Konstitutivna sednica Skupštine grada Konstitutivna sednica Skupštine grada Konstitutivna sednica Skupštine grada Konstitutivna sednica Skupštine grada Konstitutivna sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 146
Pregleda: 50108

Povezane vesti

Povezane teme

balint pastor

stevan bakić

konstitutivna sednica

gradonačenik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.