Komentara: 28
Pregleda: 8631
Foto

Stara ciglana bez struje dok se ne reše imovinsko - pravni odnosi

14.08.2015. u 15:51h
Izvor: RTV City
Na prostoru stare subotičke ciglane u proteklih mesec dana nije došlo do ozbiljnijih pomaka kada je u pitanju uspostavljanje osnovnih uslova za migrante, zbog nerešenih imovinsko – pravnih odnosa, rekao je gradonačelnik Jene Maglai, koji je danas zajedno sa članom Gradskog veća zaduženim za socijalna pitanja, Milimirom Vujadinovićem i direktorkom JKP „Vodovod i kanalizacija“ Valerijom Tot Godo, obišao ovu lokaciju.
Stara ciglana bez struje dok se ne reše imovinsko - pravni odnosi

Maglai je istakao zalaganje lokalne samouprave da se migrantima koji prolaze kroz grad pomogne, i u vezi sa tim voda na bunaru je dovedena u stanje tehničke ispravnosti, međutim, priključak na električnu mrežu koji je neophodan kako bi se spremno dočekala zima i izbegla eventualna humanitarna kriza, nije moguć jer je reč o privatnom posedu.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ je prošle nedelje osposobilo pumpnu stanicu, čime je obezbeđena tehnička voda na lokaciji stare ciglane. Međutim, jedna od bitnijih pretpostavki je svakako dovođenje struje, koje nije moguće dok se ne reše imovinski odnosi ciglane koja je u stačajnom postupku već godinama, a Maglai smatra da je mesec dana realan rok da se ova pitanja razreše.

Stara ciglana bez struje dok se ne reše imovinsko - pravni odnosi

"Stečajni postupak se realno vodi godinama i nije se pomakao sa mrtve tačke, a sada imamo realan hologram da ćemo za mesec dana imati deo parcele koji će biti prodat u privatno vlasništvo i na taj način će biti moguće napraviti zakupodavni odnos. Sa državnim organima ili humanitarnim organizacijama će na taj način biti stvorena mogućnost zakonitog korišćenja tih nepokretnosti ili njihova adaptacija. Zato sam ja, i kada sam prvi put govorio na ovu temu, rekao da se ne zalećemo oko ove problematike i obećavamo neka brza rešenja, jer prvo moraju da se reše imovinski odnosi, tek kad oni budu rešeni, možemo preći na ono što je suštinsko, a to je da obezbedimo sve te objekte koji su potrebni za održavanje lične higijene, obezbeđivanje pitke vode i eventualno jedan objekat gde bi migranti mogli da dobiju hranu" kazao je Maglai.

Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da je grad do sada sve sam finansirao, ali i da nije bilo potrebe da se traži pomoć od Republike, jer su troškovi bili par stotina hiljada dinara.

Stara ciglana bez struje dok se ne reše imovinsko - pravni odnosi

"Troškovi koje imamo i koje moramo povećati su za interventna čišćenja ovih lokacija od strane JKP "Čistoće" kojima onda plaćamo tu uslugu, posebno je ta usluga neophodna za parkove u centru grada, kao što je park Ferenca Rajhla, park preko puta Suda, i deo oko autobuske stanice. Naravno imamo jedan povećan intenzitet rada Komunalne policije, koja ima obavezu da obilazi sva ta mesta na svaka 2 do 3 sata i da svakodnevno u tim terminima kontroliše prisustvo migranata i ako treba da reaguje" dodao je gradonačelnik.

U odnosu na protekli period, broj  migranata koji dolaze u Suboticu je značajno opao, a da li će se taj trend nastaviti, videćemo u budućnosti, istakao je Maglai, koji je rekao da redovno prati stanje, i dodao da u gradu nema nikakvih problema.

Izvor: RTV City

Migranti napuštaju voz (železnička stanica Aleksandrovo)

Migranti napuštaju voz (železnička stanica Aleksandrovo) Migranti napuštaju voz (železnička stanica Aleksandrovo) Migranti napuštaju voz (železnička stanica Aleksandrovo) Migranti napuštaju voz (železnička stanica Aleksandrovo) Migranti napuštaju voz (železnička stanica Aleksandrovo) Migranti napuštaju voz (železnička stanica Aleksandrovo) Migranti napuštaju voz (železnička stanica Aleksandrovo) Migranti napuštaju voz (železnička stanica Aleksandrovo)
Pogledaj ostale fotografije

Obilazak migranata u staroj ciglani

Obilazak migranata u staroj ciglani Obilazak migranata u staroj ciglani Obilazak migranata u staroj ciglani Obilazak migranata u staroj ciglani Obilazak migranata u staroj ciglani Obilazak migranata u staroj ciglani Obilazak migranata u staroj ciglani Obilazak migranata u staroj ciglani
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 8631

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

valerija tot godo

milimir vujadinović

subotička ciglana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.