Komentara: 22
Pregleda: 4032

Stanovnici Ljermontove dobijaju asfalt

19.03.2024. u 08:21h
Izvor: Subotica.com
Stanovnici Ljermontove dobijaju asfalt

U Ljermontovoj ulici Paja Popov stanuje više od dve decenije i od tad, kako veli, u kišnim periodima nikada do autobuske stanice nije stigao suvih nogu.  Sada će, navodi Paja, oko osamdeset porodica živeti znatno lakše.

Put je bio u očajnom stanju. Voda se zadržavala prilikom svake kiše i nije postojala mogućnost da se do autobuske ili asfalta stigne suvih nogu. Bilo je mnogo rupa i neretko su se i automobili zaglavljivali - navodi Popov - Sada ćemo mnogo lakše funkcionisati. Ovde ima više od 80 kuća, dve firme, a uskoro će biti otvorena i dečja igraonica. Svima nam asfalt veoma znači.

Stanovnici Ljermontove dobijaju asfaltNa najnižoj tački u ulici živi Đorđe Mojsovski i ispred njegove kuće se voda znatno duže zadržavala.

Put je bio loš, a kada kamioni nagrnu e onda je bilo katastrofalno. Voda se ispred moje kuće uvek zadržavala i nismo mogli prolaziti peške. Čekao sam asfalt 26 godina i sada će konačno i u našoj ulici biti lepo i pristojno - priča Đorđe.

Radovi na asfaltiranju biće okončani do početka narednog meseca, a iz rukovodstva MZ "Makova sedmica" ističu da oni staju 65 miliona dinara i da je ovo najveće ulaganje u neku ulicu odjednom. 

Stanovnici Ljermontove dobijaju asfaltPre šest godina asfaltirana je Ulica Anke Butorac, a sada su u toku radovi u Ljermontovoj. U narednim godinama u prioritete za asfaltiranje ćemo stavljati samo "čiste" ulice, odnosno ulice koje su dovoljno široke i u kojima ne postoje problemi oko imovinsko-pravnih odnosa - istakao je Mirsad Nalić, predsednik Saveta MZ "Makova sedmica" - Očekujemo da ove godine na teritoriji naše mesne zajednice prođe i gas u dužini od oko pet i po kilometara. Imamo spremne i projekte za vodovodnu mreću, a u okviru projekta "Čista Srbija" kroz Makovu sedmicu proći će i kanalizaciona mreža u dužini od kilometar i po do dva.

Podsećamo, pokrivenost ovog naselja vodovodnom mrežom iznosi oko 35 odsto, dok kanalizacione mreže na Makovoj sedmici uopšte nema. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 22
Pregleda: 4032

Povezana vest

Povezane teme

makova sedmica

mirsad nalić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.