Komentara: 15
Pregleda: 6640
Foto

Stanovnici Kertvaroša negoduju zbog raskopanih ulica

28.08.2017. u 18:18h
Izvor: Subotica.com
Brojni meštani Kertvaroša su nam se ovih dana žalili na radove na iskopavanju optičkih kablova koji se vrše na teritoriji ove mesne zajednice. Zbog ovih radova neki imaju problema sa telefonom, internetom, pa i vodom.
Stanovnici Kertvaroša negoduju zbog raskopanih ulica

Građani negoduju jer nisu bili na vreme obavešteni o radovima, za koje tvrde da nisu bilo obezbeđeni te se dešavalo da pešaci, biciklisti, pa čak i vozila upadnu u raskopine. Takođe tvrde da su zbog njih često ostajali bez vode, interneta, telefona....

- Izvođači radova su prilično neorganizovani i napravili su veliki nered po naselju, tako da, kao da živimo u pustinji, prašine ima na sve strane. Kanali koje kopaju su neobezbeđeni, a ulice neprohodne – navodi jedan naš sugrađanin. - Kopaju ispred ulaza u zgrade bez prethodnog upozorenja stanarima, a nemaju saglasnost stanara zgrada ispred kojih kopaju. Na primedbe da bi trebalo da povedu računa o ovim detaljima i da misle na građane koji tu žive, kao i da su trebali da konsultuju nekog i da se dogovore se o načinu izvodjenja radova, kažu da imaju dogovor sa ljudima iz Opštine i da ih ne interesuju naše primedbe. Pokušavam da ih upozorim da bi trebalo da dovedu u red, u onakvo stanje kako je bilo prije njihovih radova, da srede sve prilaze ispred privatnih kuća i prilaze ispred zgrada.

Stanovnici Kertvaroša negoduju zbog raskopanih ulica

Stanovnici Kertvaroša negoduju zbog raskopanih ulica

Odgovor na ovaj problem građana potražili smo od nadležnih u Gradskoj upravi gde nam je rečeno da je investitor radova preduzeće „Sat-Trakt“ iz Bačke Topole, izvođač „Instel Inženjering“ iz Novog Sada, a da nadzor nad vršenjem zemljanih radova (raskopavanja) na teritoriji MZ Kertvaroš vrše nadzorni organ investitora radova, Javno preduzeće za upravljanje putevima, stambeno planiranje i stanovanje Subotica i Služba za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Grada Subotica.

- Komunalna inspekcija i komunalna policija svakodnevno vrše nadzor nad izvođenjem radova i utvrđene nepravilnosti u radu izvođača kao što su, na primer, da na pojedinim lokacijama rovovi nisu bili adekvatno obeleženi i obezbeđeni, da javna površina nije adekvatno dovedena u prvobitno stanje – navodi se u odgovoru inspekcije za puteve. - Izvođaču radova je naloženo da rovove odmah adekvatno obeleži i obezbedi kako bi se predupredile eventualne nezgode. Pritužbi građana Službi za inspekcijsko-nadzorne poslove je bilo u vezi problema koji su se pojavili u toku raskopavanja javne površine i zbog nevraćanja javne površine u prvobitno stanje, zbog čega je komunalni inspektor naložio investitoru da, po završetku radova, javnu površinu vrati u prvobitno uredno i funkcionalno stanje.

Stanovnici Kertvaroša negoduju zbog raskopanih ulica

Stanovnici Kertvaroša negoduju zbog raskopanih ulica

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 6640

Povezana vest

Povezane teme

radovi na putevima

mz kertvaroš

javni radovi u Subotici

radovi na vodovodnoj mreži

kablovski internet

raskopavanje ulica

telekomunikaciona infrastruktura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.