• Pregleda: 1644

Stanari Gerontološkog na koncertu Filharmonije

Stanari Gerontološkog na koncertu Filharmonije

Bake, deke i i njihovi pratioci – zaposleni u Gerontološkom centru, sinoć su u Beogradu prisustvovali koncertu Beogradske filharmonije. Koncert je organizovan u povodu dočeka Kineske Nove godine, a poseta stanara Gerontološkog centra ovom koncertu predstavlja nastavak saradnje dve institucije koja traje više od godinu dana.

Oko 50 stanara i stanarki gerontološkog centra je sinoć u sali Kolarčevog univerziteta u Beogradu, zajedno sa njihovim pratiocima – zaposlenima u centru, prisustvovala još jednom koncertu Beogradske filharmonije. Saradnja dve institucije traje više od godinu dana, a praksa je da na svaka dva do tri meseca stanari Gerontološkog centra ili u Subotici, ili u Beogradu slušaju filharmoniju.

Filharmonija je u okviru ciklusa Nove godine, za koji je dobila i podršku Evropske unije, ove sezone, pored 4.710 Kineske, obeležila dolazak 5772. jevrejske, 1433. islamske i 2012. godine po gregorijanskom i julijanskom kalendaru. Na osnovu pozitivnog iskustva I velikog interesovanja publike, Filharmonija će i ubuduće uvrstiti u redovnu koncertnu sezonu ovaj ciklus, koji ima za cilj da predstavi drugačije kulture i tradicije i proslavi različitost.

U razgovorima koji su usledili pre i posle koncerta, razmotrena je mogućnost da neki od novogodišnjih koncerata ovog tipa budu upriličeni u Subotici.

Domaćin koncerta, u potpunosti inspirisanim Kineskom tradicijom, bila je ambasada Narodne republike Kine. Sa dirigentom Vangjanom Ojangom i violinistom Menla Huanom, orkestar je izvodio dela najpoznatijih kineskih kompozitora.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.