Komentara: 3
Pregleda: 3847

"Srebrna jelka" stigla u dom naše sugrađanke

27.12.2019. u 12:23h
Izvor: RTV Yueco
Akcija „Najlepša subotička eko-priča“, je završena, a najoriginalniju eko-poruku, poslala je naša sugrađanka Dajana Vukov, koja je osvojila nagradu srebrnu jelku sa busenom.
"Srebrna jelka" stigla u dom naše sugrađanke

Akciju je sproveo „Goranski rasadnik“ u saradnji sa „Yu eco“ televizijom i portalom Subotica.com.

- „Neka misli naše lete na opstanak planete. Svaka jelka neka domove nam krasi godinama, preko zime, preko leta, zahvalna će biti naša planeta.“ - Ovo su prve rečenice najzanimljivije i najlepše eko-poruke.

Dajana Vukov, prijavila se da učestvuje u akciji, zbog toga što je kako kaže, veoma bitno čuvati svoju okolinu i brinuti se o njoj. Nagrada koju je osvojila, srebrna jelka sa busenom, čini je veoma srećnom, a nakon praznika, planira da je posadi u dvorište.

"Srebrna jelka" stigla u dom naše sugrađanke

- Krajnje je vreme da počeno da razmišljamo o našoj životnoj sredini. Svima nam je cilj da živimo lepo i zdravo, kao i naše buduće generacije. Zbog toga je jelka sa busenom mnogo bolje rešenje za ove novogodišnje praznike - rekla je Dajana.

Više od 20 godina, u cilju očuvanja životne sredine, „Goranski rasadnik“ u saradnji sa „Yu eco“ televizijom, sprovodi akcije koje za cilj imaju da zaštite jelke od novogodišnjih seča. Ove godine, u realizaciji velike ekološke akcije priključio se i portal Subotica.com.

Na ovaj način apeluje se da sugrađani u svoje domove unose isključivo jelke sa busenom, ali i ukazuje na značaj ekološkog razmišljanja, te važnosti očuvanja životne sredine.

"Srebrna jelka" stigla u dom naše sugrađanke

- Efekti ove akcije su veliki. Prvo smo želeli da što više mladih ljudi razmišlja na temu ekologije, a to se njihovim učestvovanjem u ovoj akciji i pokazalo. Bitni su i rezultati koje dobijamo tokom višegodišnjeg održavanja akcije, a to je da je za čak 50% smanjen broj sečenih jelki. Mislim da je to veliki rezultat i da ćemo i dalje raditi na razvijanju ekološke svesti i da pronosimo poruku da sugrađani ne seku jelku zbog jedne novogdišnje noći, koje možete sutra pokloniti dalje, ili zasaditi u svom dvorištu - rekao je Jožef Pinter, direktor "Goranskog rasadnika".

"Srebrna jelka" stigla u dom naše sugrađanke

"Srebrna jelka" stigla u dom naše sugrađanke

Iz Goranskog rasadnika, savetuju sugrađane da uzimaju jelke sa busenom, te da ih i posle iskoriste, jer svako drvo je fabrika kiseonika za sebe.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3847

Povezana vest

Povezane teme

goranski rasadnik

jožef pinter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.