• Pregleda: 1605

Osmislite najzanimljiviju eko-poruku, osvojite srebrnu jelku sa busenom

Budite kreativni, osmislite najzanimljiviju eko-poruku, napišite je u komentar vesti do 22. decembra i osvojite srebrnu jelku sa busenom.
Osmislite najzanimljiviju eko-poruku, osvojite srebrnu jelku sa busenom

U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, a u cilju očuvanja životne sredine, "Goranski rasadnik" u saradnji sa "Yu eco" televizijom i portalom Subotica.com pokreće veliku ekološku akciju kojom želi da apeluje na sugrađane da u svoje domove unose isključivo jelke sa busenom, koje će nakon praznika krasiti zelene površine, dvorišta i parkove našeg grada i proizvoditi kiseonik za sve nas.

Zbog božićnih i novogodišnjih proslava u našoj zemlji se poseče na hiljade četinara. Kako bi podstakli građane da misle ekologično "Goranski rasadnik" pokrenuo je nagradnu akciju pod nazivom "Najlepša subotička eko-priča" koja će trajati do 22. decembra. Svoje kreativne eko-poruke možete pisati u komentarima na vest, a poruka, odnosno autor najzanimljivije poruke, na poklon će dobiti najlepšu srebrnu jelku sa busenom.

Eko-poruke ostavljajte isključivo u komentarima na ovu vest (ne na Fejsbuk). Jedna osoba može da napiše neograničen broj eko-poruka, dovoljno je da napišete ime (ne mora prezime) i da upišete ispravnu mejl adresu kako bismo vas kontaktirali u slučaju osvajanja nagrade.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Angela Odgovori
Jednog sunčanog dana mali mrav izađe iz mravinjaka i krene u šetnju šumom. Kad je sakupljao hranu čuo je glasne zvukove i udarce. Pojurio je u svoj mravinjak ali tamo je bila hrpa smeća, starih guma, boca, cipela pa čak i jedan stari krevet. Sjeo je i plakao jer je ostao bez doma.
Poruka ljudima cijelog svijeta čuvajte prirodu naše planete. Ne zagađujte šume i polja. Čuvajte rijeke i mora. Sadite cvijeće i drveće, jer čista priroda je zdravlje i život.
Indigo Odgovori
Velika akcija a daju samo jednoj osobi jednu jelku???? I nije ih blam?
RADE
Е поштовани госпон " INDIGO " , њега ништа није срам !
susu Odgovori
Jednog sumornog zimskog jutra, sova sa svoja dva mladunca zacula je do tada nepoznat zvuk, strasan i uznemirujuc. Bila je to motorna testera i ljudi s teskom masinerijom sto odnose posecena stabla velelepne stare sume.
Niz lice samo joj se sliza jedna teska bela suza.
- Gotovo je deco, moramo bezati.
Pokupila je svoja dva ptica i odletela preko granice u obliznju Madjarsku gde je svila novi dom.
Godine su prolazile i svakim danom, sova se nadala kako ce se jednom vratiti kuci. nemogavsi vise izdrzati nostalgiju, razvila je svoja mocna krila i poletela...
Kad je stigla, nistavilo, ni jedno drvo, ni jedan grm, posecena suma, goli pesak, predeo izuzetnih odlika je nestao.
Sova je pomislila, u ovoj zemlji ostale su samo izuzetne budale, vracam se ja u svoj novi dom.
Bumbar Odgovori
Zemlja je sve što imamo zajedničko!
Stefan Odgovori
Vredni Goran mladu jelku sadi,za Bozic je savestan domacin sa busenom vadi.
Zna on grehota je seci,jer ako uvene savest ce ga peci.
Sa busenom ce duze da traje,tako dobar primer svojoj deci daje.Tako ce buduci narastaji biti izrazenije ekoloske svesti,danas o globalnom zagrevanju stizu samo lose vesti.
Mozemo uzivati za praznike u lepoti i mirisu svezega bora,a da nam ne ostane pusta gora.
Posle nove godine ti jelu sa busenom ponovo posadi,pa nek je dogodine ponovo dobri domacin vadi.
Duka Odgovori
Treba zabraniti prodaju jelki bez busena, svako ko želi bez busena neka lepo odseče busen ili neka ih prodaju duplo skuplje od ovih sa busenom. Želja mi je da jednog dana imam šumu četinara oko svog imanja.... Božić po Božić...ko zna
Andrea Odgovori
Da se imamo svake godine radovati lepoti bozicne jelke, kupujte jelke sa busenom. Ne dozvolite da nas plastika pobedi
Ildiko Odgovori
Volela bih i kući da se osećam ko na Tari ... Ništa lepše nisam videla... Delić toga mogu dočarati sa srebrnom jelkom ... Koju svakako svake godine kupimo... Pa bi bilo lepo jednu i da dobijem
indijanac
ILDIKO [pre 51 minut] Odgovori
Volela bih i kući da se osećam ko na Tari ... Ništa lepše nisam videla... Delić toga mogu dočarati sa srebrnom jelkom ... Koju svakako svake godine kupimo... Pa bi bilo lepo jednu i da dobijem

Pa kad svake godine svakako kupite jednu srebrnu jelku da biste dočarali Taru, šta će vam još jedna besplatno???
Nemojte biti toliko gramzivi, neka tu jelku bolje dobije neko ko je inače ne može sebi priuštiti.
A taj neko možda ni ne zna šta je Tara, za razliku od vas.
SANJA Odgovori
1. Od zemlje uzimamo, Zemlji vratimo.
2. Zemlja je naše najveće blago. Pružimo joj život, jer ga ona pruža nama.
3. I Zemlja ima samo jedan život.
SAFET Odgovori
Kupite drvo, posadite drvo, osusite drvo, iscepajte drvo I lepo ga zalozite da se lepo ugrejete!
Dajana Odgovori
Neka misli nase lete na opstanak planete. Svaka jelka neka domove nam krasi godinama, preko zime-preko leta, zahvalna ce biti nasa planeta. Naucimo svi da brinemo o zdravlju sredine koja nam tako mnogo daje, pomozimo joj sada kada joj ponestaje snage. Zahvalimo joj se nasim malim, a ustvari velikim delima. Mislimo sada, produzimo zivot jelci, da bi produzili zivote nasoj deci.
Sandra Odgovori
Čuvajmo prirodu i priroda će sačuvati nas.
SADI a NE VADI drvo!
Vesna Odgovori
Sečena jelka će za 2 meseca biti ogrev, plastična će za 10 godina biti smeće, a prava će narednih 100 godina, svake godine sve više, da daje kiseonik, hlad i biće raj za oči i sklonište za ptice i veverice. Ako još imate dilemu, pročitajte ovu poruku detetu i neka ono odluči koja je najbolja.
Vesna Odgovori
Kada jednoga dana posečemo i poslednje drvo, ubijemo poslednjeg slona zbog kljova, isisamo poslednju kap nafte i asfaltiramo poslednji njivski put shvatićemo da novac ne možemo ni udisati ni jesti...
Srdjan Odgovori
Jelku posadi, Zemlju podmladi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.