Komentara: 0
Pregleda: 4064

Sportska dešavanja za vikend

17.03.2017. u 10:21h
Izvor: Subotica.com
Pred nama je izuzetno uzbudljiv sportski vikend. Subotička publika biće u prilici da prati fudbal, odbojku, košarku, rvanje i rukomet. Sezona za većinu subotičkih klubova privodi se kraju i igraju se vrlo važni mečevi za konačan plasman i ostvarivanje takmičarskih ciljeva.
Sportska dešavanja za vikend

Fudbal

Nastavlja se superligaško takmičenje, a Spartak će u poslednja četiri kola voditi tešku bitku za plasman među osam ekipa koje nastavljaju plejof, odnosno borbu za titulu. Naredni portivnik za "golubove" biće Borac iz Čačka kojeg dočkuju u subotu od 14 časova. Subotičani su trenutno devti, sa dva boda manje od Javora, tri od Voždovca i četiri od Mladosti. Do kraja ligaškog dela Spartaku posle Borca ostaje da gostuje Crvenoj zvezdi, dočeka Metalac i u poslednjem kolu verovatno u odlučujućem meču ligaškog takmičenja gostuje u Lučanima ekipi Mladosti. 

Fudbaleri Bačke 1901 posle iznenađujućeg poraza na startu prolećnog dela sezone, na svom terenu, od pretposlednje ekipe SLV, Radničkog iz Šida, sa 0:1, pokušaće u subotu (14,30) na terenu Sloge da poprave utisak i vrate se na pobedničke staze.

Fudbalerke Spartka posle skoro 4 meseca takmičarske pauze u nedelju se zagrejavaju za nastavak superligaške sezone preko ekipe Poleta u Sivcu, u okviru osmine finala Kupa Srbije. Duel se igra od  časova na stadionu Poleta.

Odbojka

Ovog vikenda ponovo ove odbojkaške ekipe Spartaka igraju važne mečeve u svojim takmičenjima. Prvi na teren će odbojkaši koji će u petak od 17 časova dočekati poslednje plasiranu ekipu Topličkih vitezova. Ekipа Igora Žakića u preostala tri kola mora da odigra maksimalno i ubedljivo kako bi zadržala šanse da izbori sada već izvesan baraž, ali i uz minimalan kiks Mladog radnika i priliku da se direktno plasira u Superligu, kao prvoplasirana ekipa.

Žensku ekipu očekuje mnogo teže iskušenje, ali i njihov ulog je mnogo manji. U revanš meč četvrtfinala plejofa protiv lidera lige Jedinstva iz Stare Pazove Subotičanke ulaze kao autsajder, bez obzira što igraju meč pred svojom publikom, ali to će biti prilika da mlade "golubice" pokušaju rasterećeno da pruže svoj maksimum i eventualno odvedu seriju u nastavak. Ukoliko Jedinstvo dobije i ovaj meč Subotičanke će završiti sezonu i moćiće da se prave planovi za novu sezonu, za pravljenje boljih rezultata, uz adekvatne korekcije igračkog kadra.

Meč između Spartaka i jedinstva igra se u nedelju u 18 časova u subotičkoj Hali sportova. U prvom meču Jedinstvo je bilo ubedljivo sa 3:0 (25:15, 25:10, 25:18).

Sportska dešavanja za vikend

Košarka

Muški košarkaški klub Spartak u subotu očekuje duel sa trenutno trećeplasiranim Dinamikom koji dolazi u Suboticu sa dva boda prednosti u odnosu na "golubove", ali i sa ispostaviće se vrlo važnom pobedom iz prvog dela sezone (84:74). Spartak je na dobrom putu da ostane u top 4 koji vode u Superligu, pobeda nad Dinamikom ništa ne rešava, ali svakako bi umnogome značila da se u narednih pet kola eventualno ostavi prostora za neki kiks. Posle Dinamika slede dueli sa Borcem i Mladosti, to će biti izuzetno važne utakmice koje će evrovatno i odlučiti četvrtog putnika za Superligu i duele sa Crvenom zvezdom, Partizanom, FMP-om i Megaleksom. Duel Spartaka i Dinamika igra se u Subotici u subotu od 19 časova.

Ženska ekipa je sezonu u Prvoj ligi završila prošle sedmice porazom od lidera Radivoja Koraća (48:74) i nalaze se na zasluženoj pauzi posle izuzetno teške sezone u kojoj su sa podmlađenim sastavom, uz dosta povreda i kadrovskih problema ipak opstale i u novu sezonu nadamo se krenuće mngo spremnije, pre svega igrački pojačane, konkurentnije.

Rukomet

"Putari" su već ranije obezbedili plejof i boriće se za titulu, ali naredni meč protiv Šamota, koji ih očekuje u petak od 19,30 časova u subotičkoj Hali sportova biće važan jer bodovi koje bi eventualno osvojili preneli bi u plejof grupu.

Rvanje

Samo dve nedelje kasnije Subotica je ponovo domaćin Kupa Srbije za seniore, drugog kola. U našem gradu ponovo će se okupiti šlag srpskog rvanja, a Spartak će pokušati još jednom da turnir završi na prvom mestu. Ekipa predvođena Davorom Štefanekom, Maksimovićem, Franjkovićem i Nađem pokušaće još jednom da pred svojom publikom trijumfuje i najavi novi pohod na titulu šampiona Srbije. Turnir počinje u subotu od 11,30 časova.

RASPORED MEČEVA U SUBOTICI

Petak

  • 17 časova, odbojka (m): Spartak - Toplički vitezovi
  • 19,30 časova, rukomet (M): Spartak - Šamot 65

Subota

  • 11,30 časova, rvanje: II Kup Srbije za seniore
  • 14 časova, fudbal (M): Spartak - Borac
  • 19 časova, košarka (M): Spartak - Dinamik

Nedelja

  • 18 časova, odbojka (Ž): Spartak - Jedinstvo
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 4064

Povezano dešavanje

Povezane teme

fudbalski klub spartak

ženski fudbalski klub spartak

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

odbojkaški klub spartak

rukometni klub spartak

rukomet

košarkaški klub spartak

košarka

fudbalski klub bačka 1901

sportski pregled

ženski odbojkaški klub spartak

rukometni klub spartak vojput

košarkaška prva liga srbije

rukometna superliga srbije

sportska dešavanja za vikend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.