Komentara: 2
Pregleda: 4255

Sporne sudijske odluke sve češći problem u JSL

18.09.2012. u 18:15h
Izvor: FK "Spartak"
Uprava FK "Spartak Zlatibor voda" žalila se na suđenje tokom prvenstvene utakmice sa Novim Pazarom. Kako tvrde iz kluba glavni sudija Ninoslav Spasić je pogrešnim odlukama direktno uticao na konačan ishod utakmice - 1:1. Sudije su nažalost u poslednje vreme sve češće bitniji u izveštajima jedne fudbalske utakmice u takmičenju Jelen Superlige.
Sporne sudijske odluke sve češći problem u JSL

U nastavku možete da pročitate kompletno saopštenje FK "Spartak Zlatibor voda":

Nakon prespavane noći i pregledanog snimka sa prvenstvene fudbalske utakmice 5. kola Jelen super lige Srbije između FK "NOVI PAZAR" Novi Pazar – FK "SPARTAK ZLATIBOR VODA" Subotica uložili smo prigovor na suđenje iste, iz razloga što smatramo da je glavni sudija utakmice svojim pogrešnim odlukama direktno uticao na konačan ishod utakmice.

U prilog naše tvrdnje, ukazujemo Vam na sledeće sporne situacije:

  • 8 minut – nakon upućenog centaršuta od strane igrača domaćih br. 7 Vusljanin Irfana sa leve strane u kazneni prostor gostujuće ekipe, na loptu paralelno natrčavaju odbrambeni igrač br. 24 Adamović Goran i napadač domaćih br. 30 Raščić Admir. U želji da odbrambeni igrač stigne pre do lopte isti se baca prema njoj što napadač domaćih koristi i teatralnim padom želi da iznudi kazneni udarac što i uspeva. Na snimku se ne vidi prekršaj odbrambenog igrača za kazneni udarac.

  • 17 minut – igrač gostiju br. 7 Adamović Marko na 18. metara od gola domaće ekipe pretrčava domaćeg igrača br. 5 Mujdragić Ahmeda čime stvara otvoren put prema golu domaćih, kada ga odbrambeni igrač br. 5 Mujdragić Ahmed namerno ruši i čini prekršaj. Glavni sudija utakmice dosuđuje prekršaj za gostujuću ekipu na ivici kaznenog prostora i igraču domaćih izriče opomenu. Kao pretposlednjem igraču svoje odbrane koji na nedozvoljen način sprečava protivničkog igrača u izglednoj prilici za postizanje pogotka, glavni sudija utakmice je morao igraču domaćih izreći meru isključenja.

  • 26 minut – nakon direktnog slobodnog udarca i centaršuta gostujuće ekipe sa desne strane terena u kazneni prostor domaćih, lopta preleće sve igrače i u momentu kada igrač gostiju br. 6 Bratić Vidak leđima okrenut od gola u kaznenom prostoru domaćih trči za loptom igrač domaćih ga sapliće s leđa nakon čega isti pada. Glavni sudija ovaj prekršaj nije okarakterisao kao kazneni udarac mada se iz snimka evidentno vidi saplitanje domaćeg igrača.

  • 38 minut – nakon međusobnog duela gostujućeg igrača br. 17 Antonić Gorana i igrača br. 10 Ristović Riste na 30-tak metara od gola domaće ekipe, i upućivanja lopte na polovinu gostiju od strane domaćeg igrača br. 10 Ristović Riste, isti se okreće i desnom otvorenom šakom udara po licu igrača gostiju br. 17 Antonić Gorana. Ni glavni sudija utakmice, kao ni prvi pomoćni sudija navedeni prekršaj nisu uočili, a samim tim ni sankcionisali.

  • 43. minut – prvi pomoćni sudija utakmice pogrešnom signalizacijom nedozvoljenog ofsajd položaja gostujućeg igrača br. 18 Milivojev Miljana sprečava gostujuću ekipu da dođe u izglednu priliku za postizanje pogotka.

U ovom saopštenju smo naveli pet spornih situacija i svih pet je na štetu FK „Spartak Zlatibor voda“. To, jednostavno, nije moguće, a da se ne posumnja u korektno suđenje.

Kada se uzme u obzir da su našoj ekipi do sada na svim odigranim utakmicama na gostovanjima dosuđivani isuviše laki kazneni udarci za protivnika (FK "Sloboda Point" u 14. minuti utakmice i FK "Javor" Ivanjica u 9. minuti utakmice, gde je glavni sudija u drugoj minuti propustio da dosudi kazneni udarac za našu ekipu) i u poslednjem kolu protiv FK „Novi Pazar“ dosuđen nam je kazneni udarac u 8. minutu utakmice, što po našem mišljenju za naš klub postaje krajnje simptomatično i alarmantno. Istovremeno na utakmici protiv FK „Novi Pazar“ u našu korist nije dosuđen kazneni udaras koji je bio iste težine kao i kazneni udarci koji su dosuđeni protiv naše ekipe, te smatramo da se ne primenjuju isti aršini u suđenju.

Prošle sezone su se protiv nas i protiv FK „Metalac“ Gornji Milanovac olkao dosuđivali kazneni udarci, tako da delimo prvo mesto po broju dosuđenih kaznenih udaraca. Dosuđeno je po 6 kaznenih udaraca protiv nas i protiv FK „Metalac“ i epilog je ispadanje FK „Metalca“ iz lige.

U dosadašnjem delu prvenstva je protiv gostujućih ekipa dosuđeno ukupno 8 kaznenih udaraca od čega je protiv 5 ekipa dosuđen po jedan kazneni udarac, a protiv nas 3 kaznena udarca, tako da smo po broju dosuđenih kaznenih udaraca protiv nas, opet, apsolutni rekorderi i ubedljivo smo na prvom mestu.

I na kraju želimo da izrazimo nadu i veru da će iz utakmice u utakmicu suđenje biti korektnije i da nećemo imati razloga da se obraćamo javnosti sa ovakvim saopštenjima.

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4255

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.